Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός lockdown

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 13:42
UPD:13:44
REUTERS/MICHAELA REHLE
A- A A+

Καθώς η Αυστρία μπαίνει ξανά σε εθνικό lockdown για ολόκληρο τον πληθυσμό της, η Γερμανία δεν αποκλείει να ακολουθήσει παρόμοιο δρόμο.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Αυστρίας, ο ανώτατος αξιωματούχος υγείας της Γερμανίας προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί επίσης να χρειαστεί πιο σκληρά μέτρα.

Μόλις την Πέμπτη, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αύξησε την πίεση στους ανεμβολίαστους, ανακοινώνοντας σχέδια για περιορισμό πολλών δραστηριοτήτων αναψυχής.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα», είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν την Παρασκευή απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι πιθανό ένα νέο lockdown. «Αυτή θα είναι η εβδομάδα των αποφάσεων», πρόσθεσε.

Ο Σπαν έκανε επίσης λόγο για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης». «Με απλά λόγια: βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη κατάσταση της πανδημίας. Είμαστε στο "και δέκα"», δήλωσε παραδεχόμενος ότι η πολιτεία θα έπρεπε να είχε επισημάνει νωρίτερα ότι με τόσο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα.

Απευθυνόμενος σε όσους αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν, ο υπουργός Υγείας δήλωσε σε δραματικό τόνο: «Δεν καταλαβαίνω, τι άλλο πρέπει δηλαδή να συμβεί; Δεν μπορούμε να τους σύρουμε όλους σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και δεν σκέφτομαι έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό, διότι μόνο με τον εμβολιασμό, με τον ενισχυτικό εμβολιασμό, δεν θα σπάσουμε πλέον αυτό το κύμα, κάτι που χρειαζόμαστε βραχυπρόθεσμα. Γι' αυτό και είναι αναγκαίοι επιπλέον περιορισμοί επαφών, όπως ένα "lockdown για ανεμβολίαστους"».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή