Γαλλία: Σε κινητοποιήσεις κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού καλούν τα συνδικάτα

Διαδηλώσεις στις 14 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 16:39
UPD:16:45
REUTERS/PASCAL ROSSIGNOL
A- A A+

Τα συνδικάτα στον τομέα της Υγείας της Γαλλίας καλούν σε διαδηλώσεις στις 14 Σεπτεμβρίου ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις κυρώσεις που θα εφαρμοστούν στο προσωπικό στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, δήλωσε στο AFP την Τετάρτη η γενική γραμματέας της  Γενικής Εργατικής Συνομοσπονδίας (CGT-Santé), Μιρέιγ Στιβαλά.

«Δεν θέλουμε κυρώσεις για τους εργαζόμενους» που δεν θα εμβολιαστούν κατά του Covid-19, εξηγεί, φοβούμενη ότι η υποχρέωση εμβολιασμού «δημιουργεί ανεξέλεγκτες εντάσεις στο εργατικό δυναμικό».

Από τις 15 Σεπτεμβρίου, όσοι δεν έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Covid-19 μπορεί να μπουν σε αναστολή καθηκόντων, χωρίς αμοιβή. Στις 15 Οκτωβρίου, η ποινή θα επεκταθεί σε όλους όσους δεν δικαιολογούν ένα πλήρες σχήμα εμβολιασμού. Μπορεί να διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου, την αναμενόμενη ημερομηνία εξόδου από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης υγείας.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δουλέψουμε χωρίς τους εμβολιασμένους συναδέλφους μας», λέει η Στιβαλά, η οποία αντιθέτως ζητά μαζικές προσλήψεις σε νοσοκομεία και γηροκομεία. Η CGT αποφάσισε ως εκ τούτου να καλέσει μια εθνική ημέρα κινητοποίησης στις 14 Σεπτεμβρίου, η οποία θα χαρακτηριστεί από πολλές «πρωτοβουλίες», όπως συγκεντρώσεις μπροστά από ιδρύματα ή περιφερειακούς οργανισμούς υγείας.

Αυτές οι ενέργειες θα καλύπτονται ως συνήθως από τις προκηρύξεις απεργίας, αλλά «η ιδέα είναι να μην κάνουμε απεργία εκείνη την ημέρα», προσθέτει. Ελλείψει ακύρωσης της υποχρέωσης εμβολιασμού, πιστεύει ότι «η κυβέρνηση θα μπορούσε τουλάχιστον να παρατείνει τις προθεσμίες», όπως έκανε για τα υπερπόντια γαλλικά εδάφη που σήμερα κατακλύζονται από το τέταρτο κύμα του Covid.

Σύμφωνα με το τελευταίο επιδημιολογικό σημείο της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, από τις 24 Αυγούστου, περισσότερο από το 85% του προσωπικού στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή