Γαλλία: Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Καστέξ

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 19:10
UPD:19:12
REUTERS/POOL
A- A A+

O Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, μέσω Twitter ανακοίνωσε πως ένα εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί στη χώρα, ευχαριστώντας παράλληλα στην ανάρτησή του, τους υγειονομικούς και τα νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ορόσημο για την κυβέρνηση Μακρόν, η οποία είχε επικριθεί σφοδρά από την αντιπολίτευση για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς και για αποτυχημένη εκστρατεία.

Στη δημοσίευσή του στο Twitter ο κ. Καστέξ πρόσθεσε ένα χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εκλεγμένους αξιωματούχους και τα κέντρα υγείας.

Νωρίτερα αυτό το Σάββατο, η Ύπατη Αρχή για την Υγεία άλλαξε τη στρατηγική εμβολίων και συνέστησε «να επεκταθεί σε 6 εβδομάδες ο χρόνος μεταξύ 2 δόσεων εμβολίου τόσο της Pfizer όσο και της Moderna. Η αρχική προθεσμία ήταν 21 έως 28 ημέρες. Η αιτία αυτής της αλλαγής; Η επιδείνωση της κρίσης στην υγεία και ο φόβος της έλλειψης εμβολίων.

Ωστόσο, η υφπουργός Βιομηχανίας, Ανιές Πανιέ-Ρινασέρ διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο εμβολιασμού στη Γαλλία δεν τέθηκε σε κίνδυνο από τους χρόνους παράδοσης. «Έχουμε νέα εμβόλια, έχουμε αυτό της Pfizer που αυξάνει τις παραγωγικές του ικανότητες. Είχαμε υποσχεθεί ότι ένα εκατομμύριο άτομα εμβολιάστηκαν στα τέλη Ιανουαρίου, είμαστε σήμερα στα 950.000. Έτσι, αυτός ο στόχος θα ξεπεραστεί».

Ωστόσο, μετά τις καθυστερήσεις που ανακοίνωσε η Pfizer στις παραδόσεις εμβολίων Covid, η παρόμοια ανακοίνωση από την AstraZeneca ανησυχεί την Ευρώπη, όπου ορισμένες χώρες προβλέπουν ακόμη και 80% λιγότερες παραδόσεις από το αναμενόμενο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή