Κορωνοϊός-Γαλλία:«Πέφτουν» οι αριθμοί μετά από δύο εβδομάδες lockdown

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 21:02
UPD:21:06
REUTERS/ERIC GAILLARD
A- A A+

 

Οι νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο λόγω της πανδημίας μειώθηκαν απότομα στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου καθολικού lockdown στη Γαλλία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

Το υπουργείο ανέφερε 23.794 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, από 33.172 την Πέμπτη και σε σύγκριση με 60.486 την προηγούμενη Παρασκευή. Ο αριθμός των νέων ασθενών που έχρηζαν νοσηλείας μειώθηκε σε 24 από 737 την Πέμπτη και ο αριθμός των ατόμων που μεταφέρθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας μειώθηκε σε μόλις τέσσερις από 96 την Πέμπτη.

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στα νοσοκομεία αυξήθηκε ελαφρώς σε 456 από 425 την Πέμπτη. Η Γαλλία ανέφερε επίσης 476 θανάτους σε συνταξιοδοτικά σπίτια τις τελευταίες τρεις ημέρες, για 932 θανάτους που αναφέρθηκαν την Παρασκευή.

Ο επταήμερος κινητός μέσος όρος του αριθμού των θανάτων, ο οποίος εξομαλύνει τις παρατυπίες στην αναφορά δεδομένων, αυξήθηκε κατά 15 σε 575, ένα επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία στα τέλη Απριλίου κατά το πρώτο κλείδωμα. Τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, ο μέσος όρος των θανάτων επτά ημερών μειώθηκε σε υψηλά μονοψήφια ή χαμηλά διψήφια ψηφία από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή