Β. Κικίλιας: Έχει πέσει στα 36 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσούν από κορωνοϊό

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 14:02
UPD:14:12
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στους νέους στοχεύει για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας με νέο μήνυμά του στο Twitter. 

«Η επικινδυνότητα του κορωνοϊού είναι η ευκολία μετάδοσής του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και εάν είσαι νέος και νομίζεις πως είσαι άτρωτος. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν νοσήσει τον Αύγουστο έχει κατέβει πια στα 36 χρόνια...» αναφέρει. 

Υπενθυμίζεται πως κατά την χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην ηλικιακή σύνθεση των κρουσμάτων εξήγησε πως το 78,44% αφορά κρούσματα ηλικίας 20-69 ετών, το 2,81% βρέφη, το 6,18% νεαρά άτομα 10-19 ετών και το 12,7% άτομα άνω των 70 ετών.

Σημειώνεται πως ανησυχία προκαλούν επίσης στους ειδικούς τα αυξημένα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η διασπορά του ιού σε ολόκληρη την επικράτεια λόγω της έντονης μετακίνησης του πληθυσμού αλλά και ο αριθμός των διασωληνωμένων οι οποίοι τριπλασιάστηκαν σε λίγες εβδομάδες. Νωρίτερα σήμερα μάλιστα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έγινε γνωστό πως στο νοσοκομείο της Λάρισας διασωληνώθηκε μία 27χρονη ειδικεύομενη γιατρός η οποία είχε βρεθεί θετική στον ιό έπειτα από διακοπές. 

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή