Σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια κατά του ασφαλιστικού

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 11:02
UPD:11:58
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει οι ενώσεις εργαζομένων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ που έδωσε αρχικά «ραντεβού» στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιεί αυτή την ώρα πορεία προς τη Βουλή, ενώ πορεία προς το κοινοβούλιο κάνουν και μέλη του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

NAFTEMPORIKI.GR

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία: στην οδό Πατησίων από την Λ. Αλεξάνδρας, στην οδό Πειραιώς από την Ιερά Οδό, στη Βασ. Αμαλίας από την οδό Αθ. Διάκου, στη Βασ. Σοφίας από την Σέκερη και στην Αθ. Διάκου από την Αρδηττού.

Την ίδια ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ - όπως ανακοινώθηκε σήμερα - δεν εκτελούνται δρομολόγια του Προαστιακού και τα τρένων.

Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ εργαζόμενοι στον ΟΣΕ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική κατάληψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τελικά τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού παρά τα όσα είχαν ανακοινωθεί χθες. Μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους, ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από τον σταθμό, σημείωσε προσθέτοντας ότι «η υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει στη διάρκεια της ημέρας».

«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στον Ρεντή (…), μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο Προαστιακός» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή