Λούβρο: Συλλεκτική σειρά ρούχων αφιερωμένη στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 09:03
A- A A+

Για πολλούς, ο –μεταξύ άλλων διευθύνων σύμβουλος και εμπνευστής του διεθνούς brand Off-White- Virgil Abloh είναι ο γκουρού του streetwear και το Λούβρο είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία Μουσεία του κόσμου. Ο σχεδιαστής και το Λούβρο τώρα συνεργάζονται για μια συλλεκτική σειρά ρούχων αφιερωμένη στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι.  

Στο Λούβρο, μια έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο δάσκαλο της Αναγέννησης Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει ήδη γεμίσει το πωλητήριο του Μουσείου με μοναδικά αντικείμενα, αλλά τα Off - White με τα πάτερνς Ντα Βίντσι αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.

Φούτερ με κουκούλα, μπλουζάκια και μια σειρά αξεσουάρ, συνδυάζουν το λογότυπο της μάρκας Off-White μαζί με εικόνες από πίνακες και σχέδια του Ντα Βίντσι. Ο Abloh δήλωσε πως πάντα θαύμαζε το έργο του καλλιτέχνη, όχι μόνο από τα έργα τέχνης που δημιούργησε, αλλά και από την επιρροή που είχε σε πολλούς κλάδους, όπως η  μηχανική και η αρχιτεκτονική.  

Ο Adel Ziane, διευθυντής εξωτερικών σχέσεων στο Λούβρο δήλωσε για τη συνεργασία με την Off-White πως είναι μια ακόμη ευκαιρία για ένα νέο κοινό να έρθει πιο κοντά στο Λούβρο.  

Η συλλογή είναι ήδη διαθέσιμη, αλλά τα κομμάτια είναι περιορισμένα -και αρκετά ακριβά καθώς τα μπλουζάκια ξεκινάνε από 250 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 600.

Προτεινόμενα για εσάς