Αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου καταθέτουν οι συνήγοροι του Δ. Παπαγγελόπουλου

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 12:21
UPD:12:23
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Την ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης των κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ζητούν οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, με υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσουν.

Στο υπόμνημα, η απόφαση που έλαβε η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης χαρακτηρίζεται από τους συνηγόρους του κ. Παπαγγελόπουλου παράνομη και άκυρη και σημειώνεται επικουρικά πως αν η επιτροπή επιμείνει στην απόφασή της, τότε πρέπει να εξαιρεθούν ακόμα τρία μέλη της, οι κ. Θανάσης Πλεύρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, διότι - όπως αναφέρεται - έχουν εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον έχουν κατηγορήσει για σκευωρία.

«Με την αίτησή μας αυτή θέλουμε να προστατεύσουμε το κύρος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και του Κοινοβουλίου», θα αναφέρεται στην αίτηση των συνηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Θα επισημαίνεται ακόμη πως αν τελικά ληφθεί η απόφαση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού, τότε η διαδικασία στη Βουλή θα πάσχει από ακυρότητα.

Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα παραθέτουν, μαζί με το αίτημα, και τις διατάξεις στις οποίες βασίζουν το σκεπτικό τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή