Φεστιβάλ Καννών: Παρατεταμένο χειροκρότημα για τη νέα δημιουργία του Ταραντίνο

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 21:34
A- A A+

Μάργκοτ Ρόμπι, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ και Κουέντιν Ταραντίνο εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας δημιουργίας του σκηνοθέτη «Once Upon A Time... In Hollywood», μερικές ώρες προτού η ταινία εισπράξει το παρατεταμένο χειροκρότημα των όρθιων θεατών.

Οι συντελεστές της ταινίας φορούσαν μαύρα κοστούμια, φέρνοντας στο νου τους ήρωες της ταινίας «Reservoir Dogs» (1992).

Η πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών συνέπεσε με την 25η επέτειο από τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε το θρυλικό «Pupl Fiction».

Ο Ταραντίνο έχει ζητήσει από όσους γράψουν κριτικές να αποφύγουν να δώσουν λεπτομέρειες για την εξέλιξη της πλοκής, ενώ σύμφωνα με την Telegraph, η ταινία περιέχει την πιο σοκαριστική σκηνή στην καριέρα του σκηνοθέτη.

Το «Once Upon A Time... In Hollywood» εκτυλίσσεται το 1969, όταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μπραντ Πιτ προσπαθούν να επιβιώσουν στον αμερικανικό κινηματογραφικό χώρο, ενώ γνωρίζουν τη Σάρον Τέιτ (Μάργκοτ Ρόμπι) που έπεσε νεκρή από την οικογένεια Μάνσον.

Τελικά, έστω και την τελευταία στιγμή, η ταινία συμμετέχει και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, με τον Ταραντίνο να διεκδικεί έναν ακόμη Χρυσό Φοίνικα, μετά το κινηματογραφικό του έπος «Pulp Fiction».

Η νέα δημιουργία του Κουέντιν Ταραντίνο, στην οποία εμφανίζεται ο Αλ Πατσίνο, αλλά και ο αδικοχαμένος Λουκ Πέρι,  βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Αυγούστου.

Ενθουσιώδη είναι τα σχόλια υποδοχής των κριτικών που κάνουν λόγο για «ένα νέο Pulp Fiction», για την «ταινία που ο Ταραντίνο γεννήθηκε για να σκηνοθετήσει», καθώς και για το πόσο έντονη είναι η επιρροή των δολοφονιών του Μάνσον στον 6χρονο τότε Κουέντιν στο Λος Άντζελες του 1969.

Προτεινόμενα για εσάς