Συνεργασία με μουσείο Γκετί μέσω μακροχρόνιων δανεισμών έργων τέχνης

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 15:42
A- A A+

«Η κυβέρνηση χαιρετίζει τη δέσμευση που ανέλαβαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Γκετί, να εισηγηθούν στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος την επιστροφή μέρους των αρχαιοτήτων που διεκδικεί η ελληνική πλευρά,στο προσεχές μέλλον».

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσεις το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, με εκπροσώπους του μουσείου του Λος Αντζελες http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/16/1188543.htm .

Όπως είπε ο κ. Αντώναρος, «οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ορισθούν εκπρόσωποι των δύο πλευρών που θα αναζητήσουν επίλυση των εκκρεμοτήτων στους επόμενους δύο - τρείς μήνες. Η συμφωνία αυτή δίνει οριστική λύση σε ένα θέμα που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να διαφαίνεται επίλυσή του».

«Η ικανοποίηση των αιτημάτων της Ελλάδας», σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα κάνει δυνατή μία γόνιμη συνεργασία με το Μουσείο Γκετί που θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, μακροχρόνιους δανεισμούς έργων τέχνης».

Προτεινόμενα για εσάς