Πολιτιστικά
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 15:42

Συνεργασία με μουσείο Γκετί μέσω μακροχρόνιων δανεισμών έργων τέχνης

«Η κυβέρνηση χαιρετίζει τη δέσμευση που ανέλαβαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου Γκετί, να εισηγηθούν στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος την επιστροφή μέρους των αρχαιοτήτων που διεκδικεί η ελληνική πλευρά,στο προσεχές μέλλον».

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσεις το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη, με εκπροσώπους του μουσείου του Λος Αντζελες http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/16/1188543.htm .

Όπως είπε ο κ. Αντώναρος, «οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ορισθούν εκπρόσωποι των δύο πλευρών που θα αναζητήσουν επίλυση των εκκρεμοτήτων στους επόμενους δύο - τρείς μήνες. Η συμφωνία αυτή δίνει οριστική λύση σε ένα θέμα που εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να διαφαίνεται επίλυσή του».

«Η ικανοποίηση των αιτημάτων της Ελλάδας», σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα κάνει δυνατή μία γόνιμη συνεργασία με το Μουσείο Γκετί που θα περιλαμβάνει, ενδεχομένως, μακροχρόνιους δανεισμούς έργων τέχνης».