Την οριστική εγκατάλειψη του ν/σ για τη γενοκτονία των Αρμενίων ζητεί η Τουρκία

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 17:37
A- A A+

Την οριστική εγκατάλειψη του επίμαχου νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, ζήτησε σήμερα η Τουρκία από το Παρίσι, μετά την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση έως την επόμενη σύνοδό της τον Οκτώβριο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/18/1189509.htm .

«Μετά την εξέλιξη αυτή, προσδοκία μας είναι να εγκαταλειφθεί η επαναφορά του σχεδίου νόμου ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κατά την επόμενη σύνοδό της», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η ¶γκυρα ζήτησε επίσης από τη Γαλλία να υποστηρίξει την έναρξη κοινών αρμενοτουρκικών ερευνών προκειμένου να διευκρινιστεί αν οι σφαγές των Αρμενίων υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία συνιστούν πράγματι γενοκτονία. «Αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, να υποστηρίξει την πρόταση που κάναμε πέρυσι στην Αρμενία για τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει τις ιστορικές πραγματικότητες των γεγονότων του 1915 (...) και θα κοινοποιήσει τα αποτελέσματα των εργασιών της στην παγκόσμια κοινή γνώμη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή