Φουντώνει η αντιπαράθεση για τις ευθύνες

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 07:59
UPD:09:16
Eurokinissi/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Η αντιπαράθεση για τις ευθύνες της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι μαίνονται και δεν περιορίζονται στο πολιτικό πεδίο. Κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει και μεταξύ των υπηρεσιών, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση πυρκαγιών για το εάν υπήρξε σωστή και έγκαιρη ενημέρωση και για την επιχειρησιακή ορθότητα των αποφάσεων τις κρίσιμες ώρες. 

Μετά τα βέλη που δέχθηκε  για τις παρεκτροπές της κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος η αστυνομία, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας πέρασε στην αντεπίθεση, επιρρίποντας ευθύνες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, o κ. Κατσιαμάκας διέψευσε τις πληροφορίες ότι η αστυνομία έστενε τους οδηγούς στο Μάτι με αποτέλεσμα να τους εγκλωβίσει στις φλόγες. Όπως είπε, δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο στόμια της Λ. Μαραθώνος, στο ύψος της Λ. Φλέμινγκ, ώστε τα αυτοκίνητα να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη, για να μην εγκλωβιστούν. Στο αντίθετο ρεύμα, κατευθύνοντας προς την οδό Διονύσου.

Παράλληλα υπογράμμισε πως από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά έως τις 18:10 η Αστυνομία δεν είχε καμία πληροφόρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ούτε για την επικινδυνότητα ούτε για την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

EURONEWS

«Ο πρώτος που διαβίβασε ότι η φωτιά έχει περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος ήταν περίπου στις 18:10 και αμέσως στις 18:20 δόθηκε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι εάν υπήρχε νωρίτερα ενημέρωση, θα υπήρχε διακοπή της κυκλοφορίας πιο γρήγορα και θα ήταν πιο άμεση η απομάκρυνση των κατοίκων.

Σημείωσε δε πως πως από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς και χαρακτήρισε ευτύχημα το γεγονός ότι ο επικεφαλής αξιωματικός της Β.Α. Αττικής, που προΐστατο, διαμένει στην περιοχή της Νέας Μάκρης και γνωρίζει όσο κανείς άλλος την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι και η περιφερειακή σύμβουλος, Ιωάννα Τσούπρα, στην κατάθεσή της στην εισαγγελία άφησε αιχμές για την Πυροσβεστική. Φέρεται να υποστήριξε ότι στις 18.10 η Πυροσβεστική ενημέρωσε προφορικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος στο Νέο Βουτζά. Ωστόσο όπως είπε το μέτρο δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστεί τότε, καθώς η φωτιά βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη.

Για επιχειρησιακές ευθύνες είχε επίσης κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων σε ανακοίνωσή της για τις πυρκαγιές,  υπογραμμίζοντας ότι η μάχη χάθηκε στην Πεντέλη πριν καν η πυρκαγιά φτάσει στο Νέο Βουτζά.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή