Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάλακο Ρόδου

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 14:38
UPD:16:24
Eurokinissi/RODOS PRESS/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ
Στο σημείο έσπευσαν 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο.
A- A A+

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στις παρυφές του χωριού Σάλακος, στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο παλιό εργοστάσιο Φοντάνα.

Στο σημείο έσπευσαν 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Όπως προειδοποίησε από χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα Πέμπτη είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για αύριο Παρασκευή 3 Αυγούστου. Το σχετικό σήμα αφορά την Αττική, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, την Εύβοια και τη Σκύρο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή