Βέλη κατά Κοτζιά για τα περί απόδειξης της αθωότητας

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 16:18
UPD:16:29
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε συνέντευξή του στον Alpha ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «σκάνδαλα υπάρχουν και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και το ηθικό πλεονέκτημα που θέλει να έχει ο ίδιος ο λαός, απαιτεί αυτά τα σκάνδαλα να πάνε για κάθαρση». Ακόμη, τόνισε ότι θα είναι ευτυχής, αν δεν εμπλέκονται, να αποδείξουν την αθωότητά τους και ότι δεν εμπλέκονται.

A- A A+

Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την υπόθεση Novartis, καθώς κάλεσε τους 10 εμπλεκόμενους πολιτικούς να αποδείξουν ότι είναι αθώοι. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον Alpha ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «σκάνδαλα υπάρχουν και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και το ηθικό πλεονέκτημα που θέλει να έχει ο ίδιος ο λαός, απαιτεί αυτά τα σκάνδαλα να πάνε για κάθαρση». Ακόμη, τόνισε ότι θα είναι ευτυχής, αν δεν εμπλέκονται, να αποδείξουν την αθωότητά τους και ότι δεν εμπλέκονται.

«Ξόδεψε χρόνο στα Δικαστήρια για να "αποδείξει" ότι δεν είναι Σταλινικός και έρχεται μία στιγμή που όλα φαίνονται ξεκάθαρα. Στην Δύση δεν υφίσταται τεκμήριο ενοχής αλλά τεκμήριο αθωότητας. Δεν οφείλουμε εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι αλλά οι κατήγοροι ότι είμαστε ένοχοι», έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος Μάκης Βορίδης σχολίασε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι «προφανώς, για τον υπουργό, αυτά με το τεκμήριο αθωότητας είναι ανοησίες της αστικής αντίδρασης. Α ναι, και προφανώς ούτε σκευωρία της κυβέρνησης υπάρχει».

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης παρατήρησε -και αυτός στο twitter- ότι «η μετατροπή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής από τον κ. Κοτζιά παραβιάζει καθε έννοια Δικαιοσύνης στο δυτικό κόσμο». «Είχε μάλλον στο μυαλό του,τις σταλινικές δίκες της Μόσχας 1936-38,όπου οι κατηγορούμενοι έπρεπε να αποδείξουν την αθωότητά τους απέναντι στον Βισίνσκι», πρόσθεσε.

Επί των επίμαχων δηλώσεων τοποθετήθηκε, με δικό του tweet, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος: «Παν πρόσωπον κατηγορούμενον επί αδικήματι τεκμαίρεται ότι είναι αθώον μέχρι της νομίμου αποδείξεως της ενοχής του» (άρθρο 6 παρ. 2 Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Άρα απόδειξη χρειάζεται η ενοχή και όχι η αθωότητα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή