Super League: Με... υπογραφή Ένγκελς ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 22:38
UPD:22:44
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στο Καραϊσκάκη και μείωσε στο -1 από τον πάντα πρωτοπόρο «Δικέφαλο του Βορρά».

Η ενέργεια που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και το πάθος που επέδειξαν οι παίκτες του, μετά το 15΄, ήταν τα κύρια συστατικά που έφεραν τη νίκη για το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή, που, πλέον, μπήκε για τα καλά στη μάχη του τίτλου. Η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ήταν απολύτως... φυσιολογική, με βάση την εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του Λουτσέσκου στο μεγαλύτερο μέρος του ντέρμπι.

Με τον... αέρα του γηπεδούχου ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ματς, έδειξε ότι ήθελε να πάρει από νωρίς τα ηνία στη μεσαία γραμμή, αλλά μετά το πρώτο πεντάλεπτο οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν λύσεις, τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες, χάρις στη σωστή τακτική συμπεριφορά των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» με αποτέλεσμα η ομάδα του Λουτσέσκου να γίνει αρκετά απειλητική από τα άκρα, κυρίως με τον Ελ Καντουρί να ταλαιπωρεί τον Ελαμπντελαουΐ.

Από τον Μαροκινό προήλθαν και οι δύο επικίνδυνες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πρίγιοβιτς αρχικά (15΄) και Μακ στη συνέχεια (18΄) να μη μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις.

Όσο ο αγώνας είχε αυτό τον ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να έχει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό του και μπορούσε να βγαίνει από τις πτέρυγες, ήταν η ομάδα που είχε το «πάνω χέρι» στο ματς και είχε δώσει το δικό του ρυθμό.

Βλέποντας ο Λεμονής ότι οι ποδοσφαιριστές του δε μπορούσαν να αναπτυχθούν όπως θα περίμενε έδωσε εντολή στους μέσους να ανεβάσουν ψηλά την πίεση κι από τη στιγμή που έγινε αυτό ο Ολυμπιακός πήρε τον πλήρη έλεγχο του ματς, ιδιαίτερα μετά το 30ό λεπτό.

Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν τη συνοχή τους, έκαναν πολλά λάθη στην πρώτη πάσα και μέσα σε λίγα λεπτά οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τον Κούτρη στο 36΄ να κόβεται τελευταία στιγμή από τον Μακ και δύο λεπτά αργότερα τον Ανδρούτσο να μην μπορεί να κάνει την προβολή μετά τη σέντρα του Πάρντο. 

Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προηγήθηκε. Από «στημένη φάση» στο 51΄(φάουλ του Φορτούνη), οι Οφόε και Ρομαό έπαιξαν... βόλεϊ στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Σαμπράνο προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα που βρήκε στο πόδι του Ένγκελς και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ρυθμό, αντίθετα ο Κομίνης διέκοψε το ματς αρκετές φορές, είτε λόγω των πολλών φάουλ που έδινε, είτε για εξωαγωνιστικούς λόγους (κάποια πανό στην εξέδρα).

Αυτό φυσικά και λειτούργησε υπέρ του Ολυμπιακού, που περίμενε κάτω από τη μεσαία γραμμή τους Θεσσαλονικείς με σκοπό να βγει στην κόντρα για να πετύχει δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» το ματς. 

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει κάποιο διάδρομο για να φτάσει στην ισοφάριση, απείλησε στο 71΄ με την κεφαλιά του Μάτος που πέρασε άουτ, αλλά ο εκνευρισμός και η έλλειψη καθαρού μυαλού των παικτών του δεν έφερε αποτέλεσμα.

Πάντως, στο 89΄ ο Σισέ, εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού στο ματς, δεν επέτρεψε στον Βαρέλα από πολύ κοντά να σκοράρει στην τελευταία καλή φάση για τους «ασπρόμαυρους» στο ματς.
  
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις