Super League: Ο Μολίνς «έσωσε την παρτίδα» στο φινάλε για τον Παναθηναϊκό

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 22:40
UPD:22:50
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Γλίτωσε νέα «σφαλιάρα» εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός.

Το γκολ του Γκιγιέρμο Μολίνς στο 85΄ «έσωσε την παρτίδα» για το «τριφύλλι» απέναντι στη Λαμία (1-1), μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, τουλάχιστον για ένα ημίχρονο. Η εικόνα της ομάδας του Ουζουνίδη στο πρώτο 45λεπτο ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. Οι παίκτες συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο στα λάθη, δεν υπήρχε καθόλου καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ και στην άμυνα οι Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, είχαν αρκετά προβλήματα.

Οι απουσίες βασικών παικτών έπαιξαν ρόλο, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το πρόσωπο που έδειξε το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος. Κι αν η τύχη του έδωσε τη νίκη με την ΑΕΛ στις καθυστερήσεις, σήμερα του «γύρισε εντελώς την πλάτη», τόσο στην φάση με το απίστευτο αυτογκόλ του Χουλτ, αλλά και στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Μολίνς.

Η ομάδα του Ουζουνίδη «συνήλθε» στην επανάληψη με τις αλλαγές που έκανε ο προπονητής και σε επίπεδο τακτικής μέσα στο γήπεδο κι έστω και στο φινάλε κατάφερε να μην φύγει ξανά με σκυμένο κεφάλι, όπως συνέβη στην Κέρκυρα και στο Αγρίνιο. Εξακολουθεί, πάντως, να αναζητεί την πρώτη εκτός έδρας νίκη (σε 4 ματς έχει 2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες).

Η Λαμία πίεσε ψηλά τους «πράσινους», τους ανάγκασε να υποπέσουν σε πολλά λάθη στην πρώτη πάσα, αλλά δεν άντεξε στην πίεση που δέχτηκε στην επανάληψη. Η ομάδα του Τεννέ εκμεταλλεύτηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τις σημαντικές απουσίες των φιλοξενούμενων (Άλτμαν, Τσάβες, Μολέδο, Σιλά, Τζανδάρης, Λουτσιάνο), τα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα του Ουζουνίδη στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα και με «σύμμαχο» την τύχη προηγήθηκε, αλλά απέτυχε να πάρει την 2η εντός έδρας νίκη της.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν... από το πουθενά στο 37΄. Από το κόρνερ του Πίτι και το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, ο Χουλτ στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουλιμπαλί και στη συνέχεια αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου, παρά την προσπάθεια του Σουηδού να απομακρύνει.

Με την είσοδο του Μουνιέ στο 46΄ ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός, μετρίασε τα λάθη στη μεσαία γραμμή, αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Η πίεση που άσκησαν οι «πράσινοι» δεν απέφερε κάποιο αποτέλεσμα για 85 λεπτά, καθώς μέχρι τότε δεν είχαν δημιουργήσει ούτε... υποψία ευκαιρίας. Ωστόσο, στην πρώτη «καθαρή» φάση που είχε ο Παναθηναϊκός για να σκοράρει τα κατάφερε και πέντε λεπτά πριν το τέλος ισοφάρισε με το πλασέ του Μολίνς, ο οποίος στις καθυστερήσεις σημάδεψε το δοκάρι στην κορυφαία φάση του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις