Ο κυκλώνας Ίρμα σαρώνει τη Φλόριντα

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 06:01
UPD:08:18
REUTERS/CARLO ALLEGRI
A- A A+

Στο έδαφος των ΗΠΑ έφτασε το «μάτι» του κυκλώνα Ίρμα, σφυροκοπώντας τη Φλόριντα και προκαλώντας σφοδρές καταιγίδες και πλημμύρες.

Με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα ο κυκλώνας Ίρμα έφθασε στο Μάρκο Άιλαντ, στη δυτική Φλόριντα, στις 22:35. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) στις 00:00 (ώρα Ελλάδας) κατατασσόταν στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, για να εξασθενήσει στη συνέχεια στην κατηγορία 2.

Πλέον με ανέμους ταχύτητας 175 χλμ. ανά ώρα, ο κυκλώνας Ίρμα απέχει περίπου 10 χλμ. από το θέρετρο Νέιπλς και κατευθύνεται προς τη βόρεια Φλόριντα. Η Ίρμα αναμένεται να παραμείνει κυκλώνας μέχρι σήμερα Δευτέρα.

Το NHC προειδοποίησε ότι θα υπάρξει πλημμυρίδα μετά το πέρασμα του κυκλώνα καθώς και εκτεταμένες πλημμύρες σε περιοχές κοντά στις ακτές.

EURONEWS

Η Φλόριντα μετράει ήδη τρεις νεκρούς από τον κυκλώνα. Ο απολογισμός αυτός προστίθεται στους 27 νεκρούς που άφησε πίσω του ο κυκλώνας σε πολλά νησιά της Καραϊβικής. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και πλέον 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Φλόριντα δεν έχουν ρεύμα, σύμφωνα με τις εταιρείες ηλεκτροδότησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κήρυξε τη Φλόριντα σε κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής. Η απόφασή του επιτρέπει την κινητοποίηση επιπρόσθετων πόρων για την αρωγή και την ανακούφιση των πληγέντων στην πολιτεία. Ο Τραμπ, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης, υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί «πολύ σύντομα» τη Φλόριντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή