Volvo: Πολυτέλεια με all - road χαρακτήρα

Το V90 Cross Country κινείται «ελεύθερο» και στην Ελλάδα
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 09:11
UPD:09:11
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Με τιμή λιανικής από 62.170 ευρώ ξεκίνησε πρόσφατα και στην Ελλάδα η εμπορική καριέρα ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου, του Volvo V90 Cross Country, που συμπληρώνει τη Σειρά 90, με πιο εκδρομικά χαρακτηριστικά. Χτισμένο πάνω στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture - SPA), το νέο μοντέλο διαθέτει Cross Country ανάρτηση και απέχει 210 χιλιοστά από το έδαφος, απόσταση αυξημένη κατά 65 χιλιοστά σε σχέση με το απλό V90. Το γεγονός αυτό παρέχει στο V90 Cross Country ελευθερία κίνησης κάνοντάς το ένα ικανό αυτοκίνητο παντός δρόμου, αλλά και με δυνατότητες κίνησης off-road.

Όσον αφορά τα επιπλέον διακοσμητικά - λειτουργικά στοιχεία, οι ιδιαίτεροι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, με λογότυπο Cross Country ο δεύτερος, οι προστατευτικές ποδιές και τα μαρσπιέ σε ανθρακί χρώμα, καθώς και οι προεκτάσεις των φτερών σε μαύρο χρώμα, δημιουργούν μία σαφώς περιπετειώδη εικόνα, εμπνέοντας για κίνηση σε κάθε δρόμο. Στην εικόνα αυτή ας προστεθούν οι μεγαλύτεροι εξωτερικοί καθρέπτες, οι ασημί ράγες οροφής και οι ξεχωριστής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, όλα στοιχεία του βασικού εξοπλισμού, που συμπληρώνουν την Cross Country εικόνα.

Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι απόλυτα γνώριμη από τα υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90. Κυριαρχεί η standard οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και o γνωστός από τα XC90, S90, V90 ψηφιακός πίνακας οργάνων (standard στην έκδοση Cross Country Pro).

Όσον αφορά τα κινητήρια συστήματα, το αποκλειστικά τετρακίνητο V90 Cross Country εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της οικογένειας Drive-E. Αυτοί συνδυάζονται με το γνωστό εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, οκτώ σχέσεων, το οποίο ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Στην Ελλάδα διατίθενται δύο εκδόσεις, η D5 και η T6.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή