Volvo: Έρχεται με βαρύ «οπλισμό»

Νέο XC60 με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 10:09
UPD:10:09
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Ένα από τα πιο κομψά και ισορροπημένα μεσαία SUV, στη δεύτερη γενιά του, αποκτά πιο δυναμικό premium στιλ, πολυτέλεια και νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες ασφάλειας στον βασικό εξοπλισμό. Το νέο XC60 έρχεται πια πολύ κοντά στη mucho εικόνα του τεράστιου XC90, με το πλεονέκτημα της πιο κόμπακτ κατασκευής. Στα εννέα χρόνια από την παρουσίασή της, η πρώτη γενιά έγινε το πρώτο σε πωλήσεις premium SUV της μεσαίας κατηγορίας στην Ευρώπη, με σχεδόν ένα εκατομμύριο μονάδες να έχουν διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% των συνολικών πωλήσεων της Volvo σε όλο τον κόσμο. Τώρα, πάει παραπέρα, με τους ιθύνοντές του να τολμούν τη δήλωση πως είναι ίσως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Γεγονός είναι ότι ενσωματώνει τρία νέα συστήματα ασφάλειας με κοινό παρονομαστή την ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης -αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι με «ενίσχυση» του οδηγού για ακόμα καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου-, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές επικείμενες συγκρούσεις. Ειδικότερα, το πρωτοποριακό σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety, που πρώτη η Volvo παρουσίασε στην αυτοκινητοβιομηχανία στο XC60 πρώτης γενιάς και λειτουργεί τόσο στη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα, ενεργό πλέον για σχετική διαφορά ταχύτητας έως 60 χλμ./ώρα, συνοδεύεται τώρα από υποβοήθηση τιμονιού.

Ένα επιπλέον νέο σύστημα ασφάλειας είναι το Oncoming Lane Mitigation (σύστημα αποφυγής οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα), το οποίο χρησιμοποιεί την υποβοήθηση τιμονιού για να συμβάλει στην αποτροπή των μετωπικών συγκρούσεων. Η υποβοήθηση τιμονιού πλέον εφαρμόζεται και στη νέα γενιά του BLIS, του γνωστού συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων, το οποίο επίσης επωφελείται από τη λειτουργία της υποβοήθησης για να μειωθεί το ενδεχόμενο συγκρούσεων σε περιπτώσεις αλλαγής λωρίδας.

Ως προαιρετική επιλογή στον εξοπλισμό του νέου XC60 θα προσφέρεται επίσης το Pilot Assist, το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, ενεργό σε δρόμους με καλή σήμανση και μέχρι τα 130 χλμ./ώρα. Και το νέο Volvo XC60 είναι χτισμένο πάνω στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος SPA, η οποία προσφέρει τεράστιες δυνατότητες ευελιξίας, εξέλιξης και οικονομίας κλίμακας.

Το νέο XC60 διατίθεται σε βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, αποκλειστικά με τους γνωστούς δίλιτρους τετρακύλινδρους κινητήρες Drive-E, που διακρίνονται για τις κορυφαίες επιδόσεις και την πολύ χαμηλή κατανάλωση, με ισχύ που ξεκινά από τους 190 και φτάνει τους 407 ίππους, στην Τ8 Twin Engine υβριδική έκδοση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή