Volvo: Στον πυρήνα της ηλεκτροκίνησης

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει σελίδα από το 2019
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 09:27
UPD:09:28

Η Volvo σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός portfolio από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε όλο το εύρος της γκάμας των μοντέλων της. Αυτό το ευρύ portfolio θα περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, plug-in υβριδικές και ήπιες υβριδικές εκδόσεις (mild hybrids).

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Κάθε μοντέλο της που θα λανσάρεται από το 2019 θα διαθέτει και έναν ηλεκτροκινητήρα, ανακοίνωσε η Volvo Cars. Η ανακοίνωση σηματοδοτεί το ιστορικό τέλος για τη σουηδική μάρκα των αυτοκινήτων που διαθέτουν ως αποκλειστική μονάδα κίνησης τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και βάζει την ηλεκτροκίνηση στον πυρήνα των μελλοντικών σχεδίων της εταιρείας.

Παράλληλα, η ανακοίνωση αντιπροσωπεύει μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις που έγιναν ποτέ από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων για την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και αποτυπώνει το πώς, πάνω από έναν αιώνα μετά την εφεύρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, η ηλεκτροκίνηση ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Η Volvo σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός portfolio από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε όλο το εύρος της γκάμας των μοντέλων της. Αυτό το ευρύ portfolio θα περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, plug-in υβριδικές και ήπιες υβριδικές εκδόσεις (mild hybrids). Η εταιρεία θα λανσάρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάμεσα στο 2019 και το 2021, τρία εκ των οποίων θα φέρουν το σήμα της Volvo και τα άλλα δύο θα είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Polestar, τον κλάδο της Volvo Cars που αναπτύσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για αυτά τα λανσαρίσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα σε δεύτερο χρόνο. Τα εν λόγω πέντε μοντέλα θα συμπληρώνονται από μία σειρά plug-in υβριδικών βενζίνης και πετρελαίου και ήπιων υβριδικών (mild hybrids) 48 Volt, ως επιλογές σε όλα τα μοντέλα, κάτι που υλοποιεί μία από τις ευρύτερες ηλεκτρικές γκάμες που προσφέρονται από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Η Volvo εστιάζει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα τόσο σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της όσο και σε σχέση με τη συνολική παραγωγική λειτουργία της.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή