Μακρόν: Αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017 23:23
UPD:24/04/2017 00:16
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER
A- A A+

Μέσα σε ένα έτος, αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής σκηνής, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους Φρανσουά Φιγιόν και Μπενουά Αμόν για το κάλεσμά τους στους ψηφοφόρους τους να τον στηρίξουν στον β' γύρο.

«Πρέπει να πάω ένα βήμα παραπέρα, πρέπει να ενώσω όλους τους Γάλλους», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα σε 15 ημέρες να γίνω ο πρόεδρος των πατριωτών ενάντια στην απειλή των εθνικιστών».

«Ο γαλλικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του, σε μία στιγμή κατά την οποία αντιμετωπίζουμε τρομοκρατικές επιθέσεις, οικονομικά προβλήματα και κοινωνικά ζητήματα. Έχω την τιμή και την υπευθύνοτητα και θα ήθελα να χαιρετίσω και τους άλλους υποψηφίους στον α' γύρο. Ευχαριστώ τον Φρανσουά Φιγιόν και τον Μπενουά Αμόν για το κάλεσμά τους στους ψηφοφόρους τους να με στηρίξουν στον β' γύρο» σημείωσε ο κ. Μακρόν.

ΕΡΤ

«Στον β' γύρο θα φέρω μέσα μου την ελπίδα για τη δική μας χώρα και για την Ευρώπη», επεσήμανε ενώ συμπλήρωσε πως η πρόκληση από απόψε «δεν είναι να ψηφίσουμε εναντίον οποιουδήποτε, αλλά να νικήσουμε το σύστημα που δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της Γαλλίας τα τελευταία 30 χρόνια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή