Ο Μακρόν, η σύζυγός του και οι αντιρρήσεις των γονέων του

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 19:21
UPD:19:34
REUTERS/Eric Feferberg

Η οικογένεια Μακρόν, πάντως, έχει πλέον αποδεχθεί τη σύζυγο του Εμανουέλ, την οποία η μητέρα του χαρακτηρίζει «αξιαγάπητη» (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο επικρατέστερος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, αψήφησε την εντολή των γονιών του να τερματίσει τον δεσμό του με την καθηγήτριά του, εκπαιδευτικό 24 χρόνια μεγαλύτερή του, την οποία τελικά παντρεύτηκε, σύμφωνα με νέο βιβλίο με θέμα τη ζωή του.

Όταν ο Εμανουέλ ήταν έφηβος, ο πατέρας του απαίτησε από την Μπριζίτ Τρονιέ, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, να μείνει μακριά από τον γιο του τουλάχιστον μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί. «Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα», απάντησε κλαίγοντας εκείνη, σύμφωνα με το βιβλίο. Η σχέση της με τον Εμανουέλ συνεχίστηκε και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007, αφού η Μπ. Τρονιέ είχε λάβει διαζύγιο.

Η σχέση του κ. Μακρόν με την σύζυγό του έχει απασχολήσει έντονα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Η κυκλοφορία του βιβλίου «Εμανουέλ Μακρόν: ένας τέλειος νέος άνδρας» έρχεται να προστεθεί στα δημοσιεύματα, αλλά δεν φαίνεται ότι θα παίξει κάποιον ρόλο στις πιθανότητές του 39χρονου πολιτικού να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας. Οι λεπτομέρειες όμως του έρωτά του με την Μπριζίτ, ο οποίος άρχισε σε ιησουιτικό κολέγιο όταν εκείνος ήταν μαθητής και εκείνη καθηγήτρια, σίγουρα θα εξάψει τη φαντασία του κοινού, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 23 Απριλίου.

Εκείνη την εποχή, ο Εμανουέλ ήταν 16 ετών και εκείνη πλησίαζε τα 40. Ο έρωτάς τους άνθισε όταν η Μπ. Τρονιέ του δίδασκε θέατρο.

Η δημοσιογράφος Αν Φουλντά, η οποία πήρε συνεντεύξεις από όλους, τον Μακρόν, τη σύζυγό του και τους γονείς του, γράφει ότι οι τελευταίοι σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι ο έφηβος γιος τους είχε επιλέξει για σύντροφό του την Τρονιέ - θα προτιμούσαν να φλέρταρε την κόρη της.

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ασφαλώς, όταν ο Εμανουέλ γνώρισε την Μπριζίτ, δεν ήταν δυνατόν να πούμε: όλα είναι μια χαρά», φέρεται να είπε η μητέρα του Εμ. Μακρόν. Αργότερα, η ίδια προσπάθησε να «λογικέψει» την Τρονιέ: «Εσύ έζησες τη ζωή του. Εκείνος όμως δεν θα μπορέσει ν' αποκτήσει παιδιά μαζί σου», της είπε.

Εκπρόσωπος του κ. Μακρόν, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το βιβλίο, είπε ότι λυπάται που η δημοσιογράφος δεν ζήτησε την άποψη του ίδιου και της συζύγου του όσον αφορά τις αντιρρήσεις των γονιών του για τη σχέση τους.

Η οικογένεια Μακρόν, πάντως, έχει πλέον αποδεχθεί τη σύζυγο του Εμανουέλ, την οποία η μητέρα του χαρακτηρίζει «αξιαγάπητη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή