Μ. Κεφαλογιάννης: Τροπολογίες για τον νέο προϋπολογισμό της ΚΑΠ

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 18:40
UPD:18:42
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κεφαλογιάννη, η τροπολογία αυτή έρχεται σε συνέχεια της στήριξης των παραγωγών σε μικρά νησιά του Αιγαίου (κανονισμός 229/2013) που πλέον επεκτείνεται σε όλη τη νησιωτική επικράτεια (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

Δύο τροπολογίες για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) κατέθεσαν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, μαζί με τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Λευτέρη Χριστοφόρου από την Κύπρο και Salvatore Cicu από την Ιταλία, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του κοινοτικού προϋπολογισμού (κανονισμός Omnibus).

Με την πρώτη τροπολογία προτείνεται η θέσπιση ευέλικτης στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα ή ασθένειες ζώων.

Η δεύτερη τροπολογία σχετίζεται με τον κανονισμό άμεσων ενισχύσεων και αφορά στην στήριξη όλων των νησιωτικών περιοχών για την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κεφαλογιάννη, η τροπολογία αυτή έρχεται σε συνέχεια της στήριξης των παραγωγών σε μικρά νησιά του Αιγαίου (κανονισμός 229/2013) που πλέον επεκτείνεται σε όλη τη νησιωτική επικράτεια.

Έτσι θα μπορεί να δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικής στήριξης, μέσω της παροχής συνδεδεμένων ενισχύσεων, σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή