Ουζουνίδης: «Μπράβο στα παιδιά και στον κόσμο»

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 23:13
UPD:23:23
INTIME SPORTS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και από την εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα και διάρκεια έτσι ώστε η ομάδα να φτάσει να διεκδικεί τίτλους:

«Ήμασταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο αμυντικά και επιθετικά, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει, ενώ εμείς είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Ήμασταν επιθετικοί στη μπάλα και είχαμε ηρεμία στην άμυνα. Παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε. Αυτό ζήτησα από την αρχή, να είμαστε αποφασιστικοί με τη μπάλα και ήρεμοι χωρίς τη μπάλα. 
Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε την ίδια πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως παρόλα αυτά μείναμε συγκεντρωμένοι αμυντικά. Και στην επίθεση είχαμε κάποιες ευκαιρίες και αν είχαμε βρει μια καλή πάσα, μια πιο σωστή επιλογή στο σωστό χρόνο, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Η νίκη μας ήταν απόλυτα δίκαιη και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Εύχομαι να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει και στη συνέχεια». 
Για το όμορφο ποδόσφαιρο και τη νίκη: «Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα. Δεν αρκεί να υπάρχει συγκέντρωση μόνο με τον Ολυμπιακό, αλλά θέλουμε σταθερότητα σε όλους τους αγώνες. Είμαστε εκεί που είμαστε γιατί έχουμε χάσει βαθμούς σε παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε. Είχαμε καλή παρουσία στα τελευταία ματς. Θέλω περισσότερη σταθερότητα και διάρκεια για να φτιάξουμε μία ομάδα που να διεκδικεί τίτλους». 
Για το αν δίνει αυτοπεποίθηση αυτή η νίκη: «Αυτή τη στιγμή φτιάχνω την ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Σωματικά είμαστε καλά. Αγωνιστικά έχουμε βελτιωθεί αρκετά κι αυτό που μας λείπει είναι να είμαστε πιο δυνατοί πνευματικά. Μας πήγε καλά σήμερα, αλλά πρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα όταν δεν μας πηγαίνουν καλά τα πράγματα». 
Για το αν είναι φτωχό το σκορ: «Ναι, όλοι το είδαμε. Δεν θυμάμαι απόκρουση του Οδυσσέα. Είχαμε καλές ευκαιρίες. Αν ο Εμποκού τελείωνε μία φάση το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη τη νίκη σ΄ αυτό το παιχνίδι». 
Για το αν δημιουργείται ψυχολογικό πρόβλημα από τις χαμένες ευκαιρίες: «Έχουμε ικανούς παίκτες, θα έρθουν και τα γκολ. Το σημαντικό για μένα είναι ότι παίζουμε καλά και σωστά και δημιουργούμε ευκαιρίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι». 
Ενόψει της συνέχειας και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί είπε: «Κάποιοι παίκτες θα ξεκουραστούν με τις κάρτες που έχουμε δεχτεί. Ο Βιγιαφάνιες θα λείψει από δύο παιχνίδια. Θα δοθούν ευκαιρίες σε όλους. Όταν γίνεται μία αλλαγή σε μία ομάδα και προσπαθείς να τη χτίσεις από την αρχή κοιτάς να βρεις τον κορμό σου. Για να βρεις συνοχή και αυτοματισμούς χρειάζεται κορμός». 
Για το αν είχε προσωπικό κίνητρο: «Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού και είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Ήθελα τη νίκη για την ομάδα μου». 
Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει πως η ομάδα κάτι πάει να κάνει αγωνιστικά. Δεν μπορείς να τον ξεγελάς τον κόσμο συνέχεια. Ο κόσμος μας βοήθησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και μακάρι να τον φέρουμε και να έχουμε αυτήν την ατμόσφαιρα και στα υπόλοιπα παιχνίδια». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις