Super League: Buzzer beater ο Πέλκας

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 17:07
UPD:17:18
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Το buzzer beater του Δημήτρη Πέλκα έκρινε το ντέρμπι της Τούμπας. 

Με το γκολ του 23χρονου μέσου στο 94΄, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου, ο οποίος από το 77΄ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Βαγγέλη Οικονόμου. Απαράδεκτη ενέργεια του σκόρερ του «δικεφάλου του Βορρά» ενώ πανηγύριζε το γκολ που πέτυχε (έπιασε τα γεννητικά του όργανα) ανάγκασε τον διαιτητή, Στυλιάρα να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ματς απαγορευμένο για καρδιακούς έγινε στην Τούμπα. Ο Πανιώνιος, που σε ένα ακόμη ματς δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική του θέση (2ος), κρατούσε μέχρι το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων το «χρυσό» βαθμό, ωστόσο, οι δύο αλλλαγές του Βλάνταν Ίβιτς έκριναν το παιχνίδι. Ο Μυστακίδης έπιασε την κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Πέλκας δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει και να χαρίσει τη μεγάλη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Νίκη, που μπορεί και να κρίνει απόψε τον τίτλο, εφόσον ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καταφέρει να φύγει νικητής από το «Απόστολος Νικολαΐδης» (19:30). Παρά την ήττα τους οι «κυανέρυθροι» διατηρήθηκαν στην 2η θέση, έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο -2 τους «κυανέρυθρους»  και η ΑΕΚ στο -5.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Πανιώνιος απείλησε δύο φορές με τους Γεσίλ και Κόρμπο, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τρεις καλές φάσεις με τον Πέδρο Ενρίκε. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δοκάρι για τον ΠΑΟΚ (Μπίσεσβαρ), ενώ μέχρι το 90΄ δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Τεράστια ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ στο 90΄ με την κεφαλιά του Μυστακίδη που απόκρουσε ενστικτωδώς ο Γιαννιώτης και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Μιλόγεβιτς θα έφευγε με το βαθμό, στο 94΄ ο Πέλκας χάρισε στην ομάδα του μία ανέλπιστη νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις