Δεν αποσύρεται ο Φιγιόν - Η Δικαιοσύνη ανοίγει έρευνα εις βάρος του

Στις 15 Μαρτίου
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 13:37
UPD:14:39
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν

A- A A+

Την απόφασή του να μην αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών ανακοίνωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι έλαβε κλήτευση για τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα αρχίσει επισήμως έρευνα σε βάρος του για την υπόθεση της φερόμενης ως αργομισθίας της συζύγου του, Πενελόπ, στο γαλλικό κοινοβούλιο, ως κοινοβουλευτικής του συνεργάτιδος.

Ο κ. Φιγιόν, πρωθυπουργός της Γαλλίας μεταξύ του 2007 και του 2012 και «θριαμβευτής» των προκριματικών εκλογών της Κεντροδεξιάς τον Νοέμβριο, κατήγγειλε για μία ακόμη φορά ότι επιχειρείται να δολοφονηθεί πολιτικά, ενώ έκανε λόγο και για «δολοφονία των ίδιων των προεδρικών εκλογών».

Αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί από τις αρχές, έκανε ακόμη λόγο για έρευνα η οποία «άνοιξε σε λίγες ώρες» όταν πρωτοδημοσιεύθηκε το θέμα, ενώ σχεδόν αμέσως οι λεπτομέρειές της διέρρεαν στον Τύπο.

Ο κεντροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε τους ψηφοφόρους του να αντισταθούν και να μην αφήσουν να τους «κλέψουν την επιλογή τους» για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

«Δεν παραδίδομαι, δεν υποχωρώ, δεν ενδίδω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή