Η Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της αστυνομίας

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 12:53
UPD:14:53
REUTERS/MOHAMED AZAKIR

Η κ. Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και ηγείται του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που τάσσεται επίσης κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμορφωθεί προς οποιαδήποτε κλήτευση μετά τις εκλογές, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος Ροντόλφ Μποσλί.

A- A A+

Η επικεφαλής της Ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις όταν κλητεύθηκε την Τετάρτη από την αστυνομία σχετικά με κατηγορίες ότι προέβη σε παράνομες πληρωμές του προσωπικού του κόμματός της με χρήματα της Ε.Ε., δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η κ. Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και ηγείται του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου που τάσσεται επίσης κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμορφωθεί προς οποιαδήποτε κλήτευση μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος Ροντόλφ Μποσλί.

Η άρνηση της υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας δεν αναμένεται να της επιφέρει κάποια κύρωση, δεδομένου ότι, όπως σημειώνει ο γαλλικός Τύπος, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο προεκλογικός αγώνας εν όψει των προεδρικών εκλογών της 23ης Απριλίου και της 7ης Μαΐου (σύστημα δύο γύρων) και η  κ. Λεπέν θα μπορούσε να εμφανιστεί ως θύμα πολιτικά υποκινούμενης δίωξης, κάτι που θα την ενίσχυε πολιτικά.

Η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς προηγείται σταθερά και αναμένεται να λάβει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, ωστόσο στον β΄ γύρο φέρεται να ηττάται είτε από τον πρώην πρωθυπουργό και υποψήφιο πρόεδρο με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν είτε από τον κεντρώο - σοσιαλφιλελεύθερο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, τέως υπουργό Οικονομίας της χώρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή