Γαλλία: Μακρόν αντί Αμόν στηρίζει ο οικολόγος Ντε Ριζί

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 13:41
UPD:13:44
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον κ. Μακρόν μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας.

A- A A+

Ο οικολόγος Φρανσουά Ντε Ριζί, ο οποίος υπήρξε μεταξύ των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές της Κεντροαριστεράς εν όψει προεδρικών εκλογών, από τις οποίες αναδείχτηκε ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον κεντρώο - σοσιαλφιλελεύθερο, ανεξάρτητο υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και όχι τον κ. Αμόν.

Ο κ. Ντε Ριζί είχε συγκεντρώσει το 3,82% της ψήφου στις προκριματικές και υπήρξε επικριτικός απέναντι στις πολιτικές του κ. Αμόν.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον κ. Μακρόν μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας.

«Για μένα, δεν είναι η ενότητα για χάρη της ενότητας. Έχω πει ότι θέλω την ενότητα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, στις οποίες κατά τη γνώμη μου περιλαμβάνεται ο Εμανουέλ Μακρόν», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο κ. Ντε Ριζί.

«Αυτός είναι ο λόγος που καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα σήμερα ότι θέλω να συμμετάσχω στην ανανέωση της πολιτικής την οποία έχει εγκαινιάσει ο Εμανουέλ Μακρόν», είπε..

Στη Γαλλία, οι οικολόγοι είναι διασπασμένοι.

Ο Γιανίκ Ζαντό, τον οποίο ανέδειξαν οι Πράσινοι ως προεδρικό υποψήφιο στις προκριματικές τους και ο οποίος εμφανίζεται από τις δημοσκοπήσεις να συγκεντρώνει 1% με 2%, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Μπενουά Αμόν για ενδεχόμενη σύναψη συμφωνίας με βάση την οποία θα αποσυρθεί προς όφελος του σοσιαλιστή υποψήφιου.

Εκτός από τον κ. Ντε Ριζί, ανοικτό έχουν αφήσει το ενδεχόμενο να στηρίξουν στις εκλογές τον κ. Μακρόν τόσο ο σοσιαλιστής υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, όσο και ο υπουργός Γεωργίας και εκπρόσωπος της κεντροαριστερής κυβέρνησης υπό τον Μπερνάρ Καζνέβ, Στεφάν Λε Φολ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή