Πρίφτης: «Είχαμε την ευκαιρία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε»

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 21:52
UPD:21:53
INTIME SPORTS/VILLA
A- A A+

Την προσπάθεια των παικτών του εξήρε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, λίγη ώρα μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός των «κιτρίνων», αφού έδωσε συγχαρητήρια στους «πράσινους» για την κατάκτηση του τροπαίου, δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στους παίκτες του: «Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στην άμυνα, αλλά δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. μας έλλειψε το μακρινό σουτ σε κρίσιμα σημεία. Είχαμε την ευκαιρία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε», είπε αρχικά, ενώ έκανε παράπονα και για τη διαιτησία:

«Όταν το σκορ ήταν 58-54 υπέρ του Παναθηναϊκού ο Κάμινγκς πήρε το ριμπάουντ και του έγινε φάουλ. Θα μιλήσω για τη διαιτησία και ας με πουν και γραφικό. Εάν δινόταν το φάουλ μπορεί το σκορ να γινόταν 58-56. Μετά δεχτήκαμε τρίποντο και πήγε το ματς σε +7 σε κρίσιμο σημείο. Κάναμε την προσπάθειά μας, από εδώ και στο εξής χρειάζεται να συγκεντρωθούμε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Στρασμπούρ και να κάνουμε την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην καθυστέρηση έναρξης του τελικού: «Τα όσα έγιναν πριν το τζάμπολ ήταν ανασταλτικά και για τις δύο ομάδες».

              Έξαλλος ο Λάσκαρης

«Πυρ και μανία» με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ήταν ο μεγαλομέτοχος του Άρη, Νίκος Λάσκαρης, με δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό που είδαμε στο τέλος ήταν ντροπή. Η αστυνομία δεν ήταν επαρκής και άφησε να περάσουν δολοφονικά όπλα. Είναι γνωστοί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ότι μεταφέρουν αυτά τα όπλα. Ό,τι έγινε, έγινε, εμείς θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το μπάσκετ και να φέρουμε οικογένειες στα γήπεδα».

Όπως και ο Πρίφτης, έτσι και ο Λάσκαρης παραπονέθηκε για τα σφυρίγματα των διαιτητών: «Έβαλε πάλι το χεράκι της η διαιτησία. Δεν φταίει που χάσαμε, αλλά δεν μας άφησε να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Ελπίζουμε να ήταν κατά λάθος, αν και έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Στους τέσσερις πόντους δεν δόθηκε φάουλ στη διεκδίκηση του ριμπάουντ. Είδαμε από την αρχή τις προθέσεις των διαιτητών. Θα έπρεπε να είμαστε πολύ καλύτεροι, πάντως».

Για τα επεισόδια είπε: «Ελπίζω κι εύχομαι να βρεθεί κάποιος τρόπος και να έχουμε τέτοια γεγονότα. Δεν ξέρω τι έπιασε τους δικούς μας οπαδούς στο τέλος, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μια χαρά κι ας είχαν δεχθεί προκλήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις