Πασκουάλ: «Ο τίτλος είναι γιορτή για τους οπαδούς και την οικογένεια του Παναθηναϊκού»

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 22:01
UPD:22:06
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Εμφανώς ικανοποιημένος από την κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος δεν ξέχασε ούτε τον Αργύρη Πεδουλάκη!

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη, αλλά θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον Αρη για την πορεία του στη διοργάνωση και ιδιαίτερα στον προπονητή του. Η νίκη μας είναι γιορτή για τους οπαδούς μας και την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι γιορτή για όλους», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού» και συνέχισε:

«Η σεζόν ξεκίνησε με προπονητή τον Πεδουλάκη κι ένα μέρος του Κυπέλλου ανήκει και σε εκείνον. Στην αρχή ο τελικός ήταν ντέρμπι, οι ομάδες έπαιζαν καλή άμυνα με ελάχιστες προσπάθειες για δημιουργία. Στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε καλά επιθετικά, στο τέταρτο και στο δεύτερο χειρότερα. Το πιο σημαντικό στους τελικούς είναι να κερδίζεις. Λίγες φορές παίζεις άσχημα και κερδίζεις».

Για τα όσα συνέβησαν πριν το τζάμπολ σχολίασε: «Εμαθα πολλά σήμερα. Περίπου δέκα άτομα μου είπαν... καλώς ήρθες στην Ελλάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε αυτά τα πράγματα να είναι διαφορετικά και να προχωράμε σε κόσμο που τα δίνει όλα για την ομάδα του, χωρίς την ανάγκη, όμως, να περνάμε το όριο. Εχω σεβασμό σε όλο τον κόσμο, κάθε χώρα έχει τα δικά της πράγματα, αλλά όταν ζεις τελικό στην Ισπανία, όπου συνυπάρχουν οπαδοί οκτώ διαφορετικών ομάδων σε μια πόλη, στο ίδιο στάδιο και χωρίς ζώνες ασφαλείας, είναι πολύ όμορφο. Μακάρι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να το δούμε και εδώ αυτό. Πριν έρθω στην Ελλάδα είδα παιχνίδια με επεισόδια και πάνω από όλα είχα προετοιμαστεί πνευματικά για τέτοιο σκηνικό. Δεν είχα προετοιμαστεί να ξεκινήσουμε τόσο αργά το παιχνίδι».

Που αφιέρωσε το Κύπελλο; «Το αφιερώνω πρώτα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα στον Μάνο (σ.σ. Παπαδόπουλο) και τον Δημήτρη (Γιαννακόπουλο), που μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Θα δούμε αν μπορούμε να μπούμε στους «4» της Εuroleague. Ούτε βάζω στο μυαλό μου να ανταλλάξω την κατάκτηση του Κυπέλλου με την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Τον τίτλο που πήραμε σήμερα τον βάζουμε στο συρτάρι και γυρίζουμε σελίδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις