Κάλεσμα συστράτευσης από τον Φιγιόν στους βουλευτές της Κεντροδεξιάς

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 14:55
UPD:14:58
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER
A- A A+

Στη σύνοδο των βουλευτών των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικανών στην Εθνοσυνέλευση (κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου) απευθύνθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, καλώντας τους να στρατευθούν πίσω του για να κερδίσει το ύπατο αξίωμα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Φιγιόν, πρωθυπουργός της χώρας μεταξύ του 2007 και του 2012 (επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί), επέστησε την προσοχή των βουλευτών στο ενδεχόμενο συντριβής του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, εάν ο ίδιος δεν βρεθεί στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σημείωσε ακόμη ότι το ζήτημα της απόσυρσης της υποψηφιότητάς του έχει κλείσει και ότι η απόφασή του να συνεχίσει την «κούρσα» ελήφθη μετά και από επαφές του με τους συνυποψηφίους του για το χρίσμα της Κεντροδεξιάς Νικολά Σαρκοζί και Αλέν Ζιπέ.

Ειδικά για τον κεντρώο, σοσιαλφιλελεύθερο υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που εμφανίζεται ως φαβορί για την προεδρία, ο κ. Φιγιόν τόνισε ότι μόνον το 36% όσων δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν είναι σίγουροι για την επιλογή τους, σε αντίθεση με τον ίδιο, του οποίου οι ψηφοφόροι δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους κατά 70% - 75%.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή