Super League: Πιο κοντά στα play off ο Πανιώνιος

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 19:08
UPD:19:12
INTIME SPORTS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ακόμη πιο κοντά στην ευρωπαϊκή του έξοδο, μέσω των play off, βρίσκεται ο Πανιώνιος μετά τη μεγάλη νίκη του επί της Ξάνθης με 2-0 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Το ντέρμπι των ομάδων που μέχρι σήμερα «μοιράζονταν» την δεύτερη θέση ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Πανιώνιο, που όπως και στον πρώτο γύρο στα Πηγάδια (2-0) έριξε στο... καναβάτσο την αντίπαλό του. Πλέον, οι Νεοσμυρνιώτες άφησαν πίσω τους Ξάνθη και Παναθηναϊκό και μπορούν να ονευρεύονται ακόμη περισσότερο την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Δύο φάσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης. Η αποβολή (σωστή) του Ντε Λούκας στο 42΄ κι ενώ η Ξάνθη βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ και το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο 65΄ στην ανατροπή του Μαχμούτοβιτς από τον Καρασαλίδη. Παράβαση υπήρξε, αλλά έγινε έξω από την περιοχή. Το λάθος του Τάσου Σιδηρόπουλου, που συμβουλέυτηκε και το βοηθό του, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να «κλειδώσουν» το «τρίποντο» στο 67΄ με την εύστοχη εκτέλεση του Μπεν.

Το σκορ είχε ανοίξει στο 22΄ ο Παναγιώτης Κόρμπος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι «κυανέρυθροι» ήταν ανώτεροι σε όλα τα επίπεδα και έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ, με τους Μπεν και Φούντα (απόκρουσε ο Ζίφκοβιτς και στις δύο).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις