Super League: Άδικο για τον Παναθηναϊκό το 1-1 με ΠΑΣ Γιάννινα

Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 21:33
UPD:21:34
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο εφετινό του παιχνίδι μακριά από την Αθήνα και από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν έφυγε με το «τρίποντο» από την πρωτεύουσα της Ηπείρου για δύο λόγους:

A- A A+

Η καλύτερη ομάδα στον τραγικό αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» (Παναθηναϊκός) δεν έφυγε νικήτρια στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) για την 19η αγωνιστική της Super League.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο εφετινό του παιχνίδι μακριά από την Αθήνα και από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν έφυγε με το «τρίποντο» από την πρωτεύουσα της Ηπείρου για δύο λόγους:

Πρώτα-πρώτα από το διαιτητικό λάθος του βοηθού του Τζήλου, στην φάση του γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο σκόρερ, Κόντε, ήταν σε εμφανή θέση οφσάινγτ.

Ο δεύτερος λόγος είχε να κάνει με την αναποτελεσματικότητα που επέδειξαν οι φιλοξενούμενοι στην τελική τους προσπάθεια. Η ομάδα του Ουζουνίδη έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών, είχε δοκάρι και τελικά το μόνο που πέτυχε ήταν να «σώσει την παρτίδα», με το τυχερό γκολ του Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν σε αυτόν τον επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας κάποια από τα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι του ο νέος προπονητής του. Αυτά ήταν η καλή οργάνωση στη μεσαία γραμμή, οι πλαγιοκοπήσεις από τα δύο άκρα (κυρίως από δεξιά με τον Κουμπαλί) και το κάθετο ποδόσφαιρο.

Αυτό που έλλειπε από τον Παναθηναϊκό ήταν τα τελειώματα των φάσεων, καθώς έχασαν τουλάχιστον πέντε κλασικές ευκαιρίες και βγήκαν άλλες τόσες φορές με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση χωρίς να καταφέρουν τίποτα.

Οι Γιαννιώτες σαφώς και έμειναν ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Προηγήθηκαν με γκολ οφσάιντ, δεν απείλησαν ουσιαστικά ούτε μία φορά την εστία του Βλαχοδήμου και γλίτωσαν πολλές φορές από την παραβίαση της εστίας τους. 

Από την εξαιρετική συνεργασία, Βιγιαφάνιες-Μπεργκ στο 19΄ και πάσα του Σουηδού στον Κλωναρίδη, ο τελευταίος αντί να κάνει απευθείας το σουτ προτίμησε να περάσει τον Μιχαήλ χωρίς να τα καταφέρει. 

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το «τριφύλλι» χάθηκε στο 28΄ με τον Κλωναρίδη. Ο τελευταίος καθυστέρησε να πιάσει το σουτ από κοντά (προτίμησε να στοπάρει και να κατεβάσει τη μπάλα) κι έδωσε την ευκαιρία στον Μιχαήλ να βάλει την προβολή και να απομακρύνει.

Από ένα διαιτητικό λάθος η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο (Παναθηναϊκός) βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο 31΄ από το σουτ του Κούτρη έξω από την περιοχή, ο Κόντε έβαλε το κεφάλι του κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στους Γιαννιώτες (1-0). Ο βοηθός, όμως, που ήταν σε κακή θέση δεν είδε ότι ο Ισπανός ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ κι έτσι δεν υπέδειξε την παράβαση!

Με δοκάρι για τον Παναθηναϊκό (46΄), μετά το φάουλ του Εμποκού, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στους «Ζωσιμάδες». Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε κι ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε την άμυνα του ΠΑΣ κι έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ της ισοφάρισης. Το πέτυχε τελικά στο 56΄ με τυχερό τρόπο, καθώς μετά από  πολλές κόντρες στην περιοχή των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ, ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 1-1.

Οι «πράσινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, έφταναν με άνεση στην περιοχή του ΠΑΣ και στο 68΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βιγιαφάνιες που από πολύ κοντά πλάσαρε άσχημα και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά ο Κλωναρίδης καθυστέρησε για τρίτη φορά και κόπηκε από τον Τζημόπουλο την τελευταία στιγμή.

Ο διαιτητής Τζήλος χαρίστηκε στο 71΄ στον Μολέδο, που είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα και δεν απέβαλλε τον Βραζιλιάνο στο αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Κόντε.

Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Μπεργκ στο 74΄ όταν αστόχησε προ του Πασχαλάκη, ενώ από το λάθος γύρισμα του Ζέκα στον Ο.Βλαχοδήμο, η μπάλα αναπήδησε στο χόρτο και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού πρόλαβε να διώξει με τα πόδια στην προβολή του Κοζορώνη. Φοβερό φάουλ του Εμποκού στο 91΄ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ στην τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις