Πιέσεις στον Φιγιόν να αποχωρήσει από στελέχη της Κεντροδεξιάς

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 12:38
UPD:16:49
EPA/YOAN VALAT

Ο κεντροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας έχει δηλώσει ότι εάν τεθεί επισήμως υπό δικαστική έρευνα, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

A- A A+

Πιέσεις στον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν να αποχωρήσει από την κούρσα ασκούνται από στελέχη του κόμματός του, «Οι Ρεπουμπλικανοί», μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με αμοιβές που φέρεται να λάμβανε η σύζυγός του ως κοινοβουλευτικός του συνεργάτης.

Ο Αλέν Ουπέρ, γερουσιαστής της Κεντροδεξιάς, τάχθηκε ανοικτά υπέρ της αποχώρησης του πρώην πρωθυπουργού (2007-20012) από την κούρσα και της αντικατάστασής του από άλλον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς.

Ο Ζορζ Φενές, βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει τακτική «άμεσα, σήμερα».

EURONEWS

Την Τετάρτη, ο κ. Φιγιόν μίλησε στα μέλη του κοινοβουλίου που ανήκουν στην παράταξή του και τους ζήτησε να κρατηθούν δίπλα του μέχρι τη λήξη της έρευνας, η οποία, κατά τον ίδιο, θα τον δικαιώσει.

Έτερος βουλευτής, ωστόσο, ο Φιλίπ Γκοσελάν, κάλεσε τον επίσης πρώην πρωθυπουργό (1995-1997) Αλέν Ζιπέ να σκεφτεί την πιθανότητα να αναλάβει το βάρος της προεδρικής υποψηφιότητας της Κεντροδεξιάς.

Άλλοι κοινοβουλευτικοί, ωστόσο, διαφωνούν με την απόσυρση της στήριξης στον Φρανσουά Φιγιόν.

Ο κεντροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας έχει δηλώσει ότι εάν τεθεί επισήμως υπό δικαστική έρευνα, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Κερδισμένος από την περιπέτεια του κ. Φιγιόν, ο οποίος θεωρείτο σχεδόν βέβαιος νικητής των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, είναι ο κεντρώος, σοσιαλφιλελεύθερος Εμανουέλ Μακρόν, τέως υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας στην κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, πάντως, το 69% των Γάλλων θεωρούν ότι ο κ. Φιγιόν θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή