Φιγιόν: Θεσμικό πραξικόπημα από τους κεντροαριστερούς αντιπάλους μου

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 14:17
UPD:14:19
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν

A- A A+

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν ζήτησε από τους βουλευτές των Ρεπουμπλικανών να παραμείνουν πιστοί στον ίδιο, μετά το σκάνδαλο σχετικά με την εργασία της συζύγου του, καταγγέλλοντας ότι οι κεντροαριστεροί προσπαθούν να στοχοποιήσουν την προεκλογική εκστρατεία του.

«Αντιμετωπίζουμε ένα θεσμικό πραξικόπημα από την Αριστερά», δήλωσε βουλευτής του κόμματος ο οποίος παρευρέθη σε συνάντηση με τον κ. Φιγιόν.

Ο βουλευτής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ο κ. Φιγιόν ζήτησε από τους συναδέλφους του «να αντέξουν για 15 ημέρες» - το διάστημα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα για την υπόθεση της συζύγου του.

EURONEWS

«Ουδείς θα εμποδίσει τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Δεξιά να είναι παρόντες στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», δήλωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του κ. Φιγιόν, Τιερί Σολέρ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρ. Φιγιόν έπαψε να είναι το φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, αφότου άρχισε η επίσημη έρευνα σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας ότι η σύζυγός του και η οικογένειά του κέρδισαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, κυρίως από χρήματα των φορολογουμένων, προσφέροντας ελάχιστη εργασία, ως κοινοβουλευτική του συνεργάτες σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία.

Οι «βαρόνοι» του κόμματος εξετάζουν το κατά πόσο υπάρχει ανάγκη για ένα Σχέδιο Β χωρίς τον κ. Φιγιόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή