Super League: «Όρθιος» ο Αστέρας με τον Ολυμπιακό (0-0)

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 21:43
UPD:21:46
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο του αγώνα

A- A A+

Αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 58΄ (αποβολή Μάσα) ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε «όρθιος» απέναντι στον Ολυμπιακό (0-0) στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Β΄ γύρο της Super League.

Σε δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από το Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς (προηγήθηκε το 2-2 με τον Πλατανιά στα Χανιά), έστω και αν για περισσότερη από μισή ώρα είχε το αριθμητικό μειονέκτημα έναντι του αντιπάλου του.

Οι γηπεδούχοι «κοίταξαν στα μάτια» τον αντίπαλό τους ακόμη κι όταν έμειναν με 10 παίκτες, έχασαν πολλές ευκαιρίες κι αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων», Λεάλι, τότε μπορεί και να έπαιρναν το «τρίποντο». Ευκαιρίες είχε και ο Ολυμπιακός για το «τρίποντο», ωστόσο, οι παίκτες του δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Σαφώς και η διαφορά που έχουν από τους διώκτες τους «επιτρέπει» να γίνονται και τέτοιες «γκέλες», αλλά ήταν το δεύτερο σερί ματς που η ομάδα του Πειραιά δεν έφυγε νικήτρια από το γήπεδο κι οπωσδήποτε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί επιτυχία.

Το παιχνίδι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Εκτός της δυνατής βροχόπτωσης που έπεφτε στην αρκαδική πρωτεύουσα, στο 3ο μόλις λεπτό ο διαιτητής Κύζας αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος στους δύο από τους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης έστειλε τις δύο ομάδες στ΄ αποδυτήρια, όπου παρέμειναν για περίπου 15 λεπτά. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και το ματς άρχισε ξανά με τους Αρκάδες να κυριαρχούν στο βαρύ αγωνιστικό χώρο και να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν. 

Στο 21΄ ο Μάσα νικήθηκε από τον Λεάλι στο μεταξύ τους τετ-α-τετ, ενώ τρία λεπτά μετά και πάλι ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε «όχι» σε νέο σουτ του Αργεντινού. Μετά το 30΄ ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και πλησίασε στο γκολ στο 32΄ με τον Ντοναρούμα να προλαβαίνει τον Ιντέγε, ενώ στο 42΄ οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Φορτούνη από μαρκάρισμα του Σελίν. Ακόμη κι από το τηλεοπτικό ριπλέι η φάση είναι αρκετά δύσκολη...

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον Αστέρα, καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 58ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Μάσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σ.σ. για θέατρο). Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν αναμενόμενο έφερε σε θέση ισχύος τους «ερυθρόλευκους» που σιγά-σιγά άρχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερο για το γκολ της νίκης.

Είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 67΄ με τον Καρντόσο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, ωστόσο, ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Μανιά ο οποίος άδειασε τον Ρέτσο και πλάσαρε τον Λεάλι που με τη σειρά του έκανε σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ.

Ακολούθησε στο 72΄ η σπουδαία επέμβαση του Ντοναρούμα στο φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, ενώ στο 79΄ ο Λεάλι έκανε νέα επέμβαση στο σουτ του Μανιά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις