Super League: Νικητής ο ΠΑΣ Γιάννινα στη λασπομαχία των «Ζωσιμάδων»

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 16:55
UPD:17:08
INTIME SPORTS/ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ
A- A A+

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε φρένο στην εντυπωσιακή πορεία του Πανιωνίου, τον οποίο νίκησε 1-0 στο «βοσκοτόπι» των «Ζωσιμάδων» για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε έναν απαράδεκτο ακόμη και για συναντήσεις ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων τερέν, που αποτελεί δυσφήμιση για τη διοργανώτρια, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να σταματήσουν τους «κυανέρυθρους» που μετρούσαν οκτώ σερί παιχνίδια αήττητοι.

Η συνάντηση κρίθηκε στο 18ο λεπτό από το τέρμα του Μιχαήλ: ο Κοζορώνης εκτέλεσε φάουλ, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γιαννιώτη, που έκανε λανθασμένη εκτίμηση και δέχθηκε ένα «φτηνό» γκολ, το οποίο σηματοδότησε την πρώτη ήττα του Πανιωνίου στα Ιωάννινα, σε αγώνα Α΄ Εθνικής, από το 1983!

Ο αγώνας διεξήχθη υπό βροχόπτωση, που μετέτρεψε το τερέν σε βούρκο και ως εκ τούτου ήταν λογικό να κυριαρχήσουν οι προσωπικές δοκιμασίες και οι όποιες φάσεις να προέρχονται κυρίως από «στημένες» μπάλες.

Ένα σουτ του Ζάιρο στο 33΄ από πλάγια θέση απέκρουσε στην κλειστή γωνία του ο Γιαννιώτης, για να απειλήσει με τη σειρά του ο Πανιώνιος στο 37΄ με κεφαλιά του Μπεν και στο 40΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φούντα, προσπάθειες που κατέληξαν άουτ.

Η εικόνα ήταν ακόμη χειρότερη στο δεύτερο ημίχρονο, αφού και η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο επιδεινώθηκε και οι γηπεδούχοι γύρισαν πίσω για να προφυλάξουν το αποτέλεσμα.

Θα μπορούσαν πάντως να διπλασιάσουν στο 59΄, όμως ο Γιαννιώτης απέκρουσε την κεφαλιά του Ζάιρο, ενώ στο 75΄ ο Ρισβάνης σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Γαρουφαλιά που έβγαινε τετ α τετ.

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός παρά μόνο στις καθυστερήσεις, όταν ο Ρισβάνης έπιασε εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις