Ford: Η εξέλιξη της τεχνολογίας

Με ανανεωμένο look και με καλή «προίκα» η νέα γενιά Kuga
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 10:11
UPD:10:12
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Φρεσκαρισμένο και με τις γνωστές εταιρικές πινελιές άμεσης «αναγνώρισης» που έχει βάλει πια η Ford σε όλα τα μοντέλα της, το Κuga φορτώνεται με αρκετά τεχνολογικά καλούδια που το καθιστούν πιο ασφαλές και σαφώς πιο σύγχρονο από πλευράς συνδεσιμότητας, κάτι που θεωρείται must πλέον στις μέρες μας.

Το γνωρίσαμε πρόσφατα αξιολογώντας, εκτός των άλλων, το γεγονός ότι στη βασική έκδοση Business με κινητήρα 1.5 TDCi συνοδεύεται από ένα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επτά αερόσακους, ESC και TCS, cruise control, αυτόματο διζωνικό ηλεκτρονικό κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 8’’, σύστημα SYNC3 και ζάντες 17’’. Στην τιμή των 22.095 ευρώ αποτελεί ένα από το πιο προσιτά SUV στην κατηγορία, έχοντας ισχυρό πλεονέκτημα την ευρυχωρία σε σχέση με κάποιους ανταγωνιστές του. Δηλώνουμε, φυσικά, εντυπωσιασμένοι από τα συστήματα που το «θωρακίζουν» στον δρόμο. Αυτή τη φορά είδαμε τη διαφορά σε σχέση με το προγενέστερο μοντέλο.

Perpendicular Parking για παρκάρισμα χωρίς τη χρήση του τιμονιού, σύστημα αποφυγής συγκρούσεων Active City Stop, Adaptive Front Lighting που ρυθμίζει τον φωτισμό των φώτων bi-xenon, Hands-Free Liftgate για άνοιγμα της πίσω πόρτας χωρίς χέρια, το Cross Traffic Alert, Park-Out Assist και τελευταίας γενιάς Ford MyKey που επιτρέπει τον προγραμματισμό του αυτοκινήτου για νεότερους ή άπειρους οδηγούς (με περιορισμό τελικής ταχύτητας, απαγόρευση απενεργοποίησης συστημάτων ευστάθειας, περιορισμό έντασης στερεοφωνικού ή απενεργοποίησή του αν οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας).

Είδηση αποτελεί η είσοδος στην γκάμα των κινητήρων του νέου μηχανικού συνόλου TDCi (turbo-diesel) 1,5 λίτρου που αποδίδει 120 ίππους και διατίθεται με κίνηση αποκλειστικά στον μπροστινό άξονα. Υπάρχει και ο δύο λίτρων TDCi με απόδοση 150 ή 180 ίππων, που διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Παράλληλα, δεν λείπουν και τα βενζινοκίνητα σύνολα, δύο EcoBoost 1,5 λίτρου με άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης και αναβαθμίσεις στο σύστημα χρονισμού εκκεντροφόρων. Η ισχύς τους φτάνει τους 150 και 180 ίππους. Η πρώτη εκδοχή είναι προσθιοκίνητη και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η δεύτερη είναι τετρακίνητη με αυτόματο κιβώτιο.

Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, βασικό χαρακτηριστικό του εξοπλισμού του νέου Ford Kuga είναι το σύστημα SYNC3, που ενσωματώνει τα προγράμματα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας στην οθόνη αφής 8 ιντσών. Το SYNC3 επιτρέπει, έπειτα από σύνδεση με smartphone, τον χειρισμό των εφαρμογών με φωνητική λειτουργία και σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης εντοπίζει τα πλησιέστερα πρατήρια καυσίμων, πάρκινγκ, ξενοδοχεία κ.ά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή