Τσίπρας καλεί Ε.Ε. για Κύπρο

Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού με Μέρκελ - Ολάντ για το Κυπριακό
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 17:51
UPD:18:39
EPA/JOHN THYS/POOL

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης (φωτ.αρχείου).

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να αναδειχθεί μέσω Ε.Ε. μια σαφής ευρωπαϊκή θέση ως προς την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

Παράλληλα ζήτησε να σταλεί ένα μήνυμα στην Άγκυρα ότι μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό «θα συνεισφέρει θετικά στις ευρωτουρκικές σχέσεις».

Μαξίμου: Υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ε.Ε. στις συνομιλίες

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωσή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κατά τις επικοινωνίες του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ε.Ε. στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή