Super League: Ο Πασχαλάκης και η ατυχία σταμάτησαν τον ΠΑΟΚ

Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 16:54
UPD:16:56
INTIME SPORTS/VILLA
A- A A+

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σταμάτησε τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τεράστιο «διπλό» στην Τούμπα με 1-0 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) της Super League.

Το «ματς της ζωής του» έκανε στην Θεσσαλονίκη ο 27χρονος τερματοφύλακας και με 9 αποκρούσεις στο ενεργητικό του ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πρώτης νίκης του «Αγιαξ της Ηπείρου» μετά από 4 αγωνιστικές. Ο ΠΑΟΚ μετά από τρεις σερί επιτυχίες γνώρισε την 5η εφετινή του ήττα και, πλέον, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μπει στα play offs.

«Μαγική εικόνα» είναι ο τίτλος που μπορεί να αποδοθεί για την αναμέτρηση της Τούμπας, καθώς ο ΠΑΟΚ επιδόθηκε σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών (μεταξύ αυτών και δοκάρι). Από τη μία η αστοχία των παικτών του «δικεφάλου του Βορρά» από άκρως πλεονεκτικές θέσεις μέσα στην περιοχή κι από την άλλη ο Πασχαλάκης που είχε «κατεβάσει ρολά» δεν επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίσουν κάποιο γκολ.

Στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στο ματς οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να προηγηθούν, στο 16΄. Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Τζημόπουλο, ο οποίος πλάσαρε από κοντά μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Κουλούρη να απομακρύνει.

Στο 2΄ και 19΄ ο Πασχαλάκης είπε «όχι» σε ισάριθμα σουτ των Κουλούρη και Κάμπος από εξαιρετικά πλεονεκτικές θέσεις, ενώ και πάλι στο 31΄ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ σταμάτησε τον Πέλκα. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι έχασε ο Κάμπος στο 37΄, ο οποίος σχεδόν από τη γραμμή του τέρματος και με εξουδετερωμένο τον Πασχαλάκη απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο τεράστιες ευκαιρίες από τον Πέλκα, στο 49΄ όταν απέτυχε να πλασάρει σωστά από το ύψος του πέναλτι και ένα λεπτό μετά όταν νικήθηκε και πάλι από τον Πασχαλάκη στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Από το 60΄ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, γεγονός που ευνοούσε τους Γιαννιώτες μετά την τρομερή πίεση που δέχτηκαν για περίπου μία ώρα παιχνιδιού από τους «ασπρόμαυρους».

Στα τελευταία λεπτά κι όσο το ματς πλησίασε προς το φινάλε η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έβγαινε όλο και πιο απειλητική στην αντεπίθεση και στο 82΄ ο Μαμπουλού απέτυχε να πασάρει σωστά στον Κούτρη.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με μία ακόμη σπουδαία επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Μπίσεσβαρ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 87΄ οι γηπεδούχοι «τραβούσαν τα μαλλιά τους» με το δοκάρι που είχαν μετά το σουτ του Αθανασιάδη και την παρέμβαση του Μιχαήλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις