Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. με φόντο τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για τη Χ.Α.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 20:07
UPD:20:22

Πολιτική σύγκρουση πυροδότησαν δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. 

A- A A+

Πολιτική σύγκρουση πυροδότησαν δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριου Λαζαρίδη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. 

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Λαζαρίδης, με αφορμή τις αναφορές του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου στη «Βραδυνή», σχολίασε πως «αυτό το οποίο λέει ο κ. Παρασκευόπουλος, έχει γίνει ήδη πράξη: Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Χρυσή Αυγή ήταν στις πλατείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ήτανε στο "Όχι" του δημοψηφίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή ήταν στο Καστελόριζο. Άρα μην εκπλήσσεστε, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε περίοπτη θέση στη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη γνωστοί ακροδεξιοί

«Οι δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή συνιστούν πρόκληση» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «η ταύτιση του κινήματος των πλατειών και του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με τη ΧΑ, όπως και η προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νεοναζιστική οργάνωση, παραπέμπουν στην αθλιότερη εκδοχή της ανυπόστατης θεωρίας των δύο άκρων, με την οποία πορεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, όταν δεν προσπαθούσε να προσεταιριστεί νεοναζιστές μέσω του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκου».

Στη σχετική του ανακοίνωση τονίζει ακόμη πως το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ «απέναντι στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση ήταν και είναι ξεκάθαρο, όπως είναι και απέναντι σε όλους όσοι έστρωσαν το έδαφος για την άνοδό της». 

Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που ακολουθεί πιστά το δρόμο που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας σε περίοπτη θέση στη ΝΔ, γνωστούς ακροδεξιούς σαν τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη».

Ν.Δ.: Αυταπόδεικτη η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ με Χ.Α. σε κρίσιμα ζητήματα»

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσποιείται ενόχληση «όταν η σύμπλευσή του με τη Χρυσή Αυγή σε κρίσιμα ζητήματα είναι αυταπόδεικτη».

Ειδικότερα, η Ν.Δ. έκανε λόγο για «σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Χρυσής Αυγής, προκειμένου – καταστρατηγώντας το Σύνταγμα – να καταστήσουν αδύνατη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να σύρουν τη χώρα σε εκλογές και περιπέτεια», αναφέρθηκε στη «δήλωση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση ότι έχουν τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η απλή αναλογική, συμπεριλαμβάνοντας στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή» καθώς και επίσης και στην επίσκεψη του κ. Καμμένου και βουλευτών της συμπολίτευσης «μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής – και μόνον της Χρυσής Αυγής – στο Καστελόριζο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ακόμη «τη δήλωση των 53 του ΣΥΡΙΖΑ ότι “η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα”», αλλά και «τη δήλωση του πρώην Υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παρασκευόπουλου για “σύγκλιση” με την Χρυσή Αυγή και όχι ρήξη».

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κόμμα των Γεωργιάδη, Βορίδη και πρότινος Μπαλτάκου περισσεύει το θράσος

Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε εκ νέου στον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Μπαλτάκο, σημειώνοντας:

«Οι πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία, ούτε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προέρχεται από παρθενογένεση. Φαίνεται, όμως, ότι στο κόμμα των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, και μέχρι πρότινος του κ. Μπαλτάκου περισσεύει το θράσος. Σε τέτοιες περιπτώσεις αρμόζει το "κρείττον του λαλείν το σιγάν"».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή