Ν. Παρασκευόπουλος: «Ναι» στην αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας

«Να γίνει προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας»
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 15:12
UPD:19:22
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος

A- A A+

Την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας, ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής».

Κατά τον ίδιο, αυτή η πράξη πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά αλλά όχι νομικά. «Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική» τονίζει ενδεικτικά.

Τάσσεται παράλληλα υπέρ της ισορροπημένης στάσης της αστυνομίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές, ισχυριζόμενος πως «αν ήταν σκληρότερη, τότε θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια».

Ο κ. Παρασκευόπουλος εμφανίζεται επίσης, ανήσυχος για τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι υπουργοί φαίνεται να μην τους ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις με τους γείτονές τους.

«Να γίνει προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας»

Σχολιάζοντας τη συνύπαρξη υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι «η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε.

»Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει.

Συνεχίζει δε εκτιμώντας ότι «η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή