Επίθεση Τραμπ κατά Κίνας μέσω Twitter

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 15:29
UPD:15:32
REUTERS/CARLO ALLEGRI
A- A A+

Επιθετικός έναντι της Κίνας, όπως και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εμφανίστηκε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter.

«Η Κίνα μας ρώτησε εάν είναι εντάξει να υποτιμά το νόμισμά της (δυσχεραίνοντας τον ανταγωνισμό για τις αμερικανικές επιχειρήσεις), να φορολογεί βαριά τα προϊόντα μας (οι ΗΠΑ δεν πράττουν το ίδιο για τα κινεζικά) ή να χτίζει τεράστιο στρατιωτικό σύμπλεγμα στο μέσον της Θάλασσας της Νότιας Κίνας; Δεν νομίζω!», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Τραμπ.

Η επαφή του νέου Αμερικανού προέδρου με την πρόεδρο της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας ή εθνικιστική Κίνα) Τσάι Ινγκ Γουέν εξόργισε το Πεκίνο, καθώς από το 1979 οι ΗΠΑ αναγνώρισαν ως Κίνα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, σε αντίθεση με τη μέχρι τότε πολιτική τους, να θεωρούν ως νομική συνέχεια του κινεζικού κράτους την Ταϊβάν.

Η τελευταία είναι νησί, το μόνο έδαφος που απέμεινε στον έλεγχο των εθνικιστών του Κουομιντάνγκ, όταν έχασαν στον εμφύλιο πόλεμο της Κίνας (1945-1949) από τους κομμουνιστές υπό τον Μάο Τσε Τουνγκ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή