Με περισσότερους από 50 ξένους ηγέτες έχουν μιλήσει οι Τραμπ - Πενς

Χωρίς να έχουν λάβει ενημέρωση ή οδηγίες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 13:10
UPD:13:14
REUTERS/MIKE SEGAR
A- A A+

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και ο εκλεγμένος αντιπρόεδρός του, Μάικ Πενς, έχουν πραγματοποιήσει τηλεφωνικές συνομιλίες με περισσότερους από 50 ξένους ηγέτες από την ημέρα της εκλογής τους.

Ο κ. Πενς δήλωσε ότι συνομίλησε το Σάββατο με το βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'.

Ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε εξάλλου ότι η ομάδα μεταβατικής διακυβέρνησης του κ. Τραμπ δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκειμένου να λάβει σχετική ενημέρωση, αλλά και πιθανές συστάσεις πριν από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με τους ξένους ηγέτες. «Νομίζω ότι έχει αξία, προφανώς στο επίπεδο των συστάσεων. Η επιλογή ν' ακολουθήσει κάποιος τις συστάσεις αυτές ή όχι είναι διαφορετικό θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέρι.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε τον κ. Τραμπ «έξυπνο άνδρα», στον αντίποδα των διαφωνιών μεταξύ της διακυβέρνησης Ομπάμα και του Κρεμλίνου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Συρία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύθηκε να προσφέρει βοήθεια στο Πακιστάν για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ενώ σχολίασε θετικά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ.

Σε ερώτηση για το αν η τηλεφωνική συνομιλία του κ. Τραμπ με τον Πακιστανό πρωθυπουργό δηλώνει τη διάθεση της επόμενης αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάληψη διαμεσολαβητικού ρόλου αναφορικά με την επίλυση των διαφορών μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας, ο κ. Πενς αναφέρθηκε στην «αναζωπύρωση» της διασυνοριακής βίας πρόσφατα και τόνισε ότι ο κ. Τραμπ επιθυμεί την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων προς τις δύο πλευρές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή