Fred Wesley: «…ελπίζω ο Τραμπ να δείξει αυτοσυγκράτηση γενικώς…»

Ο Αμερικανός τρομπονίστας μιλά για τις συναυλίες του στο Half Note
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 11:45

O Fred Wesley μιλά για τις συναυλίες του, για τους Generations και για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Μια θρυλική φυσιογνωμία, πρωτεργάτης του funk, συνεργάτης του James Brown, του George Clinton και άλλων μεγάλων της soul, ο Αμερικανός τρομπονίστας Fred Wesley, επισκέπτεται τη χώρα μας και μας μιλά για τις εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club, από την Παρασκευή 2 έως και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Ο 73χρονος θρύλος έρχεται με το νέο του γκρουπ, τους Generations, που παίζουν groovy jazz και original funk και δημιουργούν μαζί ένα φρέσκο μουσικό γεφύρωμα τριών γενεών, μέσα από το οποίο προκύπτει μια πραγματική αποθέωση του funk και του jazz funk.

JON WASSERMAN

Με τη μουσική του γεμάτη από τη δύναμη του funk που εκφράζεται στο έπακρο μέσα από την ένωσή του με το γκρουπ του, ο Fred Wesley μιλά για τις συναυλίες του, για τους Generations και για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Πώς προέκυψε η επίσκεψή σας στην Ελλάδα;

Έχω επισκεφτεί την Ελλάδα πολλές φορές στο παρελθόν και, κάθε φορά, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Το ελληνικό κοινό είναι απίστευτα θερμό, απλά καταπληκτικό. Αυτή τη φορά, έρχομαι με το νέο μου τρίο, το Generations. Ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί πριν μερικά χρόνια και η αγάπη του κόσμου μάς δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Κάνουμε επιλεγμένες εμφανίσεις και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την Ελλάδα από τη νέα μας  περιοδεία.

HEINRICH BUTTLER
Μιλήστε μας για το νέο σας γκρουπ, τους Generations, που ενώνουν τρεις γενιές.

Αυτό το τρίο δημιουργήθηκε, για να ενώσει τρεις διαφορετικές γενιές μουσικών. Μαζί, παίζουν ο εξαιρετικός Ιταλός οργανίστας Leonardo Corradi, που είναι μόνο 25 ετών, και ο σπουδαίος 47χρονος ντράμερ Tony Match. Μας ενώνει η κοινή μας αγάπη για το funk και την jazz. Και πραγματικά, τα τελευταία χρόνια που παίζουμε μαζί, περνάμε υπέροχα.

Τι θα παρουσιάσετε στο ελληνικό κοινό;

Ετοιμαστείτε για γερές δόσεις funk και jazz, με γνωστά τραγούδια, διασκευές και μερικά κομμάτια του James Brown. Θα παίξουμε και το “Pass the peace”. Όσοι έρθουν στο Half Note, είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν υπέροχα και θα χορέψουν μαζί μας.

DIVULGAÇÃO/MARCOS HERMES
Πώς αισθάνεστε για την τροπή, που πήραν τα πράγματα στις ΗΠΑ, με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ;

Ελπίζω, καταρχάς, να μην υπάρξουν ταραχές γι’ αυτό, και κινδυνεύσουν άνθρωποι. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μένει να το δούμε, αλλά ελπίζω να δείξει αυτοσυγκράτηση γενικώς ή να υποχρεωθεί από το κόμμα του σε αυτό, για το καλό όλων. 

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: VIP: 35 ευρώ, Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ, τη Δευτέρα 5/12, έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες, για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr, viva.gr και artinfo.gr.

Προτεινόμενα για εσάς