Super League: Τρίτο «διπλό» η Ξάνθη, 3-2 τον Παναιτωλικό

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 19:10
UPD:19:12
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ομάδα εκτός έδρας αποδεικνύεται η Ξάνθη, καθώς επικράτησε με 3-2 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Μετά τα «διπλά» με Παναθηναϊκό και Πλατανιά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με το αγαπημένο της σύστημα των αντεπιθέσεων «χτύπησε» δύο φορές και τον Παναιτωλικό και έμεινε αήττητη για 7ο σερί ματς (4 ισοπαλίες, 3 νίκες). Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη των Ακριτών, που εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων, οι οποίοι μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν δεν παραδόθηκαν, αλλά η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που τελικά έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μέτριο ποιοτικά, ιδαίτερα, δε, μετά το 20ο λεπτό ο ρυθμός του έπεσε κατακόρυφα. Σε μία από τις λίγες αντεπιθέσεις που έβγαλε η Ξάνθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 19΄, μετά το λάθος του Μάκου και τη συνεργασία των Τριάδη-Γιουνές που έδωσε στον πρώτο τη δυνατότητα να σκοράρει.

Ο Παναιτωλικός είχε την εδαφική υπεροχή στο διάστημα αυτό, αλλά ήταν «φλύαρος» και καθόλου αποτελεσματικός. Εάν εξαιρέσει κανείς το φάουλ του Περέιρα λίγα λεπτά μετά το γκολ, που απόκρουσε δύσκολα ο Ζίφκοβιτς, οι γηπεδούχοι δεν ήταν καθόλου απειλητικοί προς την εστία των φιλοξενούμενων.

Η πλάστιγγα του ματς έγειρε σημαντικά προς την πλευρά της ομάδας του Λουτσέσκου στο 48΄. Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος οι Ακρίτες πέτυχαν το 2-0 κι έβαλαν τις βάσεις για τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του. Ο Γιουνές έφυγε στην πλάτη της άμυνας (ο Κούσας δεν τον πρόλαβε στο σπριντ) έδωσε στον Μπαξεβανίδη ο οποίος με σέντρα ακριβείας έδωσε την ευκαιρία στον Λάζιτς να σκοράρει με κεφαλιά.

Κι ενώ η Ξάνθη είχε φέρει το ματς στα μέτρα της, στο 63΄ ο Τίκας είδε πέναλτι σε πέσιμο του Καμαβουάκα από μαρκάρισμα των Σολτάνι και Λισγάρα. Παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ο Ουάρντα έκανε το 1-2 κι έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Με τον ίδιο τρόπο, αυτή την φορά, όμως, σε διαφορετική εστία, η Ξάνθη ανέβασε το δείκτη του σκορ (3-1) στο 73΄. Ο Γιουνές εκτέλεσε επιτυχώς το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Κυριακίδη και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι, παρά το γκολ του Ρίοτσα στο 86΄ με το οποίο ο Παναιτωλικός μείωσε σε 2-3

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις