Δομικό ανασχηματισμό προαναγγέλλει η Όλγα Γεροβασίλη

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 10:27
UPD:11:47
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Μίλησα για δομικά χαρακτηριστικά έχοντας υπόψη προβληματισμούς ανεξαρτήτως προσώπων

A- A A+

Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Ένα σχήμα για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και της προτεραιότητες του προγράμματός μας», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κρίνεται από το έργο της με στόχο την ευέλικτη γρήγορη και αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι πρέπει να δοθεί βάρος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Μίλησα για δομικά χαρακτηριστικά έχοντας υπόψη προβληματισμούς ανεξαρτήτως προσώπων.

Μπορεί ο ικανότερος υπουργός έχοντας συναρμοδιότητες ή μη έχοντας δομή που να μπορεί να τον στηρίξει, να μη λειτουργεί και γι’ αυτό να μην ευθύνεται ο υπουργός αλλά το σχήμα. Άρα για ένα καινούριο σχήμα εκτιμώ ότι θα ληφθούν υπόψη τέτοιοι παράγοντες».

Η κ. Γεροβασίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν στο νέο σχήμα πρόσωπα και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείσα εάν θα συμπεριληφθούν νέα πρόσωπα απάντησε: «Νέα πρόσωπα πάντα υπάρχουν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοιχτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν και αυτές θα πρέπει να εκφράζονται», συνέχισε.

Ερωτηθείσα για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αιτιάσεις της Χ. Τρικούπη ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δεν πρόκειται περί παλιού και καινούριου, πρόκειται περί πολιτικών επιλογών, ο κόσμος στήριξε στο παρελθόν, με μεγάλα ποσοστά, τη Σοσιαλδημοκρατία. Αυτοί οι ψηφοφόροι έφυγαν και στήριξαν τον ΣΥΡΖΑ, γι' αυτό και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ανάγκη έκφρασης του μεσαίου χώρου».

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ξεκινούν σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η β΄ αξιολόγηση οφείλει και πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς για να ξεκινησει η συζήτηση για το χρέος. Όπως επισήμανε, εάν δεν ρυθμιστεί αυτό το θέμα, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε ότι η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε με θυσίες και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει και η δεύτερη με θυσίες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα «εργασιακά» δεν αποτελούν «αγκάθι», καθώς η θέση της κυβέρνησης διαμορφώνεται κοντά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι η κατάθεση της τροπολογίας Παππά έχει ανασταλεί αλλά δεν έχει αποσυρθεί. Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια, πρόσθεσε, παραπέμποντας και στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος μίλησε για «εξάντληση του διαλόγου». Επανέλαβε πως η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει και όσους πλήρωσαν για τις άδειες ενώ επισήμανε ότι όποια Βουλή νομοθετεί, οφείλει να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, εάν έρχονται σε αντίθεση με τους ψηφισμένους νόμους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «υπάρχει ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο» αν και «διαφωνίες ως προς τη διαδικασία μπορεί να υπάρχουν» και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια αντιπολίτευση, που μας αποδίδει χαρακτηρισμούς. Πρόκειται για αντιθεσμικούς χαρακτηρισμούς που βλάπτουν τη δημοκρατία». Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιχειρεί να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο και συμπλήρωσε: «Πολλοί κούνησαν το δάχτυλο στη δικαιοσύνη, όχι εμείς. Ακούω καθημερινά παρεμβάσεις από στελέχη της Ν.Δ., που δημιουργούν κλίμα. Ο λόγος της κυβέρνησης έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά».

Σε ερώτηση για την υπόθεση του δικαστικού λειτουργού και την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, απάντησε πως ο κ. Παρασκευόπουλος όφειλε να ζητήσει την έρευνα για το εάν υπήρξε «εύνοια» με όχι επιθυμητό τρόπο, για να προαχθεί άλλος δικαστικός. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε και έρευνα για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τού συγκεκριμένου δικαστή του ΣτΕ. Κατέληξε, πάντως, λέγοντας ότι «αυτό που γίνεται στη δημόσια σφαίρα για την πίεση στον δικαστικό κόσμο το θεωρώ πρωτόγνωρο και δεν εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Για το ενδεχόμενο εάν θα υπάρξει πολιτικό ζήτημα στην κυβέρνηση στην περίπτωση που ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την άποψη ότι «ο κάθε νόμος παράγει ουσιαστικά και πολιτικά αποτελέσματα για όλους μας...». «Εάν υποθέσουμε ότι θα κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος γυρίζουμε αυτομάτως στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο κανείς δεν θέλει, αλλά η κυβέρνηση παραμένει στο δόγμα νόμος και τάξη» είπε.

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος, απάντησε πως η μέχρι στιγμής ενημέρωση φέρνει τον νυν γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα ως τον προτεινόμενο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή