Το Σαββατοκύριακο η εκλογή γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 16:17
UPD:16:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Την ερχόμενη Κυριακή συνεδριάζει τελικά η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να εκλέξει νέο γραμματέα και νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. 

Αν και αρχικά η απόφαση ήταν η συνεδρίαση να γίνει το Σαββατοκύριακο 29 - 30 τελικά προκρίθηκε η συνεδρίαση να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου είχε προαναγγείλει αλλαγές στο κόμμα με βασικό στόχο την αναβάθμισή του και το άνοιγμα στα εκλογικά στρώματα που στήριξαν την κυβέρνηση.

Ένα από τα ζητούμενα της συνεδρίασης είναι και το όνομα του νέου γραμματέα του κόμματος με τον Πρωθυπουργό να επιθυμεί τη θέση να καταλάβει κορυφαίο κομματικό στέλεχος. προς αυτήν την κατεύθυνση προσέγγισε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος απάντησε αρνητικά, ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους στο συνέδριο. 

Επόμενη επιλογή του πρωθυπουργού ήταν ο κ. Φίλης, με τον τελευταίο να δηλώνει σήμερα ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει στο υπουργείο. Ωστόσο ο κ. Φίλης χαρακτήρισε τιμητική την πρότασή προς το πρόσωπό του. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες χθες υπήρξε νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα με τον κ. Φίλη να επιμένει στην άρνησή του.

Τελικά δεν αποκλείεται να παραμείνει στη θέση του ο νυν γραμματέας Π. Ρήγας ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του μέλους της ΠΓ του κόμματος και υποψήφιου βουλευτή το 2012 και το 2015 Νίκου Σκορίνη.

Οι αλλαγές στο κόμμα συνδέονται και με τον επικείμενο ανασχηματισμό η ημερομηνία του οποίου θα εξαρτηθεί και από τις επαφές που θα έχει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός κυρίως για το θέμα της 2ης αξιολόγησης και της απομείωσης του χρέους.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή