ΗΠΑ: Δέκατη καταγγελία κατά Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 20:56
UPD:21:00
EPA/JUSTIN LANE

Η Καρίνα Βιρτζίνια διαβάζει την δήλωση της.

A- A A+

Ακόμη μια γυναίκα, η δέκατη κατά σειρά, κατηγόρησε τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Καρίνα Βιρτζίνια, δασκάλα γιόγκα ηλικίας 45 ετών από την περιοχή της Νέας Υόρκης, κατήγγειλε ότι ο κ. Τραμπ προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της το 1998.

Η 45χρονη περιέγραψε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ότι συνάντησε τυχαία τον επιχειρηματία στο τουρνουά τένις US Open, στη Νέα Υόρκη, το 1998.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δισεκατομμυριούχος είπε αναφερόμενος σε εκείνη σε μια παρέα ανδρών που τον συνόδευε: «Ε, κοιτάξτε την. Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό. Κοιτάξτε τα πόδια της».

Ο κ. Τραμπ μιλούσε για εκείνη «σαν να ήταν ένα αντικείμενο παρά ένας άνθρωπος» όπως επισήμανε η ίδια στη συνέντευξη Τύπου.

Εν συνεχεία, η καταγγέλλουσα είπε ότι ο μεγιστάνας την προσέγγισε, της έπιασε το χέρι και κατόπιν της άγγιξε το στήθος. Μετά το περιστατικό, η Καρίνα Βιρτζίνια υπογράμμισε πως ένιωσε «ντροπή». «Για πολλά χρόνια, δίσταζα πάντα να αποφασίσω τι πρέπει να φορέσω για να μην τραβήξω άθελά μου την προσοχή» πρόσθεσε.

«Κανείς δεν μου ζήτησε να μιλήσω δημοσίως» διαβεβαίωσε η κ. Βιρτζίνια. «Στην πραγματικότητα πολλοί ήταν εκείνοι που με συμβούλεψαν να μην το κάνω», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε η δικηγόρος της -που εξειδικεύεται σε υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων και επιθέσεων- Γκλόρια Άλρεντ, η κ. Βιρτζίνια δεν έχει καμία πρόθεση να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας τηλεμαχίας, ο κ. Τραμπ απέρριψε όσα του προσάπτουν και τόνισε ότι αυτές οι κατηγορίες έχουν «σε μεγάλο βαθμό διαψευστεί».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Χίλαρι Κλίντον «παρακίνησε» αυτές τις γυναίκες να τον κατηγορήσουν για σεξουαλική παρενόχληση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή